ÖĞRETMENİN İTİBARININ KAYBEDİLMESİ, TOPLUMUN GELECEĞİNİN KAYBEDİLMESİDİR

ÖĞRETMENİN İTİBARININ KAYBEDİLMESİ, TOPLUMUN GELECEĞİNİN KAYBEDİLMESİDİR

İSMAİL KONCUK: ''ÖĞRETMENİN İTİBARININ KAYBEDİLMESİ, TOPLUMUN GELECEĞİNİN KAYBEDİLMESİDİR''

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Koncuk şunları kaydetti:

“Bütün öğretmenlerimizin, eğitim çalışanlarının 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.  Öğretmenler Günü Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği gündür. Dolayısıyla öğretmenler ve eğitim çalışanları ile ilgili bir gün kutlamak gerekiyorsa, elbette Atatürk’ün millet mektepleri başöğretmenliğini kabul ettiği günü kutlamak doğrudur. Bu vesileyle 24 Kasım’da başöğretmenimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum. 

Öğretmenler Günü’nde adet olduğu üzere öğretmenlerin, eğitim çalışanlarının sorunları gündeme gelir. Dolayısıyla bu Öğretmenler Günü’nde de öğretmenlerle ilgili hem ülkeyi yönetenlerin hem de sendikaların görüşleri kamuoyuna yansımaktadır.  Ancak şunu ifade etmek istiyorum: Eğer bu toplum bir yere gidecekse, öğretmenler asla vazgeçemeyeceğimiz bir meslek grubudur. Bu nedenle öğretmenlik mesleğini peygamberlik mesleği olarak  tanımlıyoruz. 

Esasen hepimizin bilmesi gereken şudur: Öğretmenin itibarının kaybedilmesi aynı zamanda toplumun geleceğinin de kaybedilmesi anlamına geliyor. Yani biz kaybettiğimiz öğretmenlerle toplumun geleceğini de kaybetmiş oluyoruz. 

Atatürk; ‘Muallimler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.’ diyor. Öğretmenlik gibi önemli bir mesleği yapan insanların zaman içerisinde çok ciddi bir itibar kaybına uğraması toplumumuzun her kesimini, ülkeyi yönetenleri doğrudan ilgilendiren bir durum arz etmektedir. 

O halde ne yapmamız gerekir? 

Bütün öğretmenlerimizin kaybettiği itibarını kazandırmak için çalışmalar yapmalıyız. Bu noktada ülkemizi yönetenlere, toplumumuza büyük görevler düşmektedir.

Peki öğretmenlerimize hiç mi görev düşmüyor?

Bakınız; öğretmenlik mesleğini tanımlarken, öğretmenleri sadece öğrencilerine matematik, fen bilgisi ya da okuma-yazma öğreten bir meslek grubu olarak tanımlamıyoruz. Öğretmenlik, öncelikle hayat içerisinde doğru bir duruşu gerektiren bir meslektir.  Yani öğrencilerimize matematiği, okuma-yazmayı öğretirken aynı zamanda hayat içerisinde doğru bir duruşu nasıl sergileyeceğimizi, yanlışlarla nasıl mücadele edeceğimizi de öğretmeliyiz. O zaman öğretmenlik anlamına uygun bir meslek haline gelir. Dolayısıyla öğretmenlerimizin öncelikle kendi iradesine, şahsiyetine sahip çıkması lazım.  Böylesine ulvi bir mesleği yerine getiren hiçbir öğretmenin boş tehditlere, gelecek vaatlerine, yalan vaatlere karnının tok olması lazım. 

Bütün öğretmenlerin doğruyu yapmak adına kendisini programlaması lazım ki, öğretmenlik mesleğinin itibarlı hale getirilmesinin ilk adımını atmış olalım.  Bu mesleği yapan öğretmenler olarak kendi haklarımıza, şahsiyetimize sahip çıkmazsak, bunu ne bu ülkeyi yönetenlerden, ne siyasetçilerden, ne de vatandaşlarımızdan beklemeye hakkımız olmadığını da bilmemiz gerekir.  Bu düşüncelerle bütün öğretmenlerimizin, eğitim çalışanlarının ve milletimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.” 

...:: GENEL BAŞKANIN AÇIKLAMASI İÇİN TIKLAYINIZ ::...

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.