Öğretmenin Performansını Ölçmeye Kalkarsanız...

Öğretmenin Performansını Ölçmeye Kalkarsanız...

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, kişisel twitter hesabı üzerinden Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a sitem etti. İsmail Koncuk, performans sistemine ne zaman başlanacağı yönündeki soru üzerine MEB Bakanı İsmet Yılmaz'ın, "Herhalde bu yıldan itibaren başlarız." bilgisini paylaştığını belirtti.

İsmail Koncuk, MEB Bakanı İsmet Yılmaz'a, ''yapma Sn Yılmaz, mülakattan sonra öğretmene performans hatasına da düşme.'' diye karşılık verdi. Başarının, bölge imkanları, aile ve öğrenci gibi kriterlere göre olduğundan bahseden İsmail Koncuk, bu nedenle her bölge, her il, her ilçe ve hatta her okulun sosyo ekonomik seviyesine göre performans kriterleri belirlemenin mümkün olmayacağını ifade etti. Yeni bir şey yapmayım anlayışının çok daha gerilere götüreceğinden dem vuran İsmail Koncuk, önemli olanın kalıcı ve huzur verici şeyler yapmak olduğunu ifade etti. Performans sisteminin kamuda asla sonuç vermeyeceğini söyleyen İsmail Koncuk, öğretmen veya memurun başarısının nesnel verilerle ölçülemeyeceğini, bu anlayışın kamuda kaos yaratacağını belirtti. İsmail Koncuk, evinde özel ders alan bir öğrencinin başarısı ile kahvaltı yapmadan okula gelen öğrenci başarısının öğretmene yansıyınca çıkan sonucun ne olacağını sordu. İsmail Koncuk, sırça köşkte oturup, şömine başında memleket ya da eğitim hakkında ahkam kesmekle doğruyu bulmanın mümkün olmayacağını söylerken, tabana inilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

İSMAİL KONCUK'UN AÇIKLAMALARI

Performans sistemine ne zaman başlanacağı yönündeki soru üzerine de Yılmaz, "Herhalde bu yıldan itibaren başlarız." bilgisini paylaştı. Yapma Sn Yılmaz, mülakattan sonra öğretmene performans hatasına da düşme.Başarı, bölge imkanları, aile, öğrenci vb kriterlere göredir. Dolayısıyla her bölge, her il, her ilçe ve hatta her okulun sosyo ekonomik seviyesine göre performans kriterleri belirlemek mümkün değildir. Neye mal olursa olsun yeni bir şey yapayım anlayışı bizi çok daha gerilere götürecektir.Önemli olan kalıcı ve huzur verici şeyler yapmaktır. Performans sistemi kamuda asla sonuç vermez.Öğretmen veya memurun başarısını nesnel verilerle ölçemezsiniz.Bu anlayış kamuda kaos yaratır. Evinde özel ders alan bir öğrencinin başarısı ile, kahvaltı yapamadan okulagelen öğrenci başarısı öğretmene yansıyınca, çıkan sonuç ne olur? Sırça köşkte oturup, şömine başında memleket ya da eğitim hakkında ahkam kesmekle doğruyu bulmak mümkün olmuyor maalesef.Tabana inin, sorun.

KamuAjans.com - Özel Haber

 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.