Öğretmenlere Sert Müdahale İddiası

Öğretmenlere Sert Müdahale İddiası

ANKARA’da 400 öğretmenle Tandoğan Meydanı’ndan Güvenpark’a ‘Laik Eğitim ve Emeğe Saygı’ yürüyüşü yapmak isterken gözaltına alınan Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, Hürriyet’e konuştu.

Yaklaşık 8 saat gözaltında tutulduktan sonra savcının talimatıyla serbest bırakılan Demir, şunları söyledi: “Polis yürüyüşün izinsiz olduğu gerekçesiyle GMK Bulvarı’nda yolu kapatarak biber gazı ve TOMA ile eğitimcilere, öğretmenlere çok sert müdahale etti. Müdahale öncesinde ise bir polis diğerlerine ‘Bunları süpürün, temizleyin’ talimatı verdi. TOMA’dan sıkılan zehirli su nedeniyle cildimde tahribat meydana geldi. Doktor raporunun çıkmasını bekliyorum. Polisin tekmesiyle bir öğretmen arkadaşımızın burnu kırıldı. Eğitim-İş üyeleri, polisin orantısız şiddetine maruz kalmasına rağmen öğretmen saygınlığından ve nezaketinden taviz vermedi. Faşizan bir tutumla, karga tulumba benimle birlikte 89 kişiyi 10.30 civarında gözaltına aldılar. Ellerimizi azılı katiller gibi arkadan kelepçelediler. Bizlere yaptıkları sert müdahalenin tek amacı Türk toplumuna gözdağı vermek, aba altından sopa göstermekti. Siyasi iktidarın, ‘Ben öğretmene bile bunu yapabiliyorum, aklınızı başınıza alın’ mesajıydı. Gözaltında imdadımıza Türkiye Barolar Birliği’nin, Ankara Barosu’nun avukatları ile gönüllü avukatlar koştu. Yapılan haksızlıkların hesabı daha demokratik ve meşru bir zeminde sorulacak. Öğretmene yapılan bu zulüm nedeniyle Ankara Emniyet Müdürü ve Valisi istifa etmeli. Eller kelepçelenebilir ancak özgür düşünce kelepçelenemez. Cumhuriyet Savcılığı olaya el koydu. Bizler de suç duyurusunda bulunduk.”
(Hürriyet)

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.