Öğretmenlere Verilen Sürgün Cezası Protesto Edildi

Öğretmenlere Verilen Sürgün Cezası Protesto Edildi

EĞİTİM-İŞ: AYDIN’DA ÜYELERİMİZE VERİLEN SÜRGÜN CEZASINI PROTESTO ETTİK

 Aydın Lisesi’nde üyemiz olan müdür yardımcısı ve rehber öğretmenin, öğrencileri seçmeli din derslerine yönlendirmediği gerekçesiyle görev yerlerinin değiştirilmesini, Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde protesto ettik.

Eyleme Genel Sekreterimiz Mehmet Altıntop ile Aydın Şube Başkanımız Şaban Özdemir, Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda üyemiz katıldı.

Genel Sekreterimiz Mehmet Altıntop’un burada yaptığı basın açıklaması şöyle:

“Yönetici kıyımlarından sonra kadrolaşma tüm hızıyla devam etmektedir. Hak, hukuk, adalet bir yana vicdanlar körelmiş ve köleleşmiştir. Yöneticiler siyasal baskıların altında onurlarını bırakmışlar acz içindedirler. Bunlar yapılırken kimin eli kimin cebinde belli değildir. İdareciler koltukta oturup talimatları uygulamaktan başka bir yetkiye sahip değillerdir.

Toplum her geçen gün kutuplaşmakta ve cephelere ayrılmaktayken okullarda iş barışı ile eğitim ortamı bozulmaktadır. Laik bilimsel demokratik eğitim talebi olan eğitim emekçilerine yönelik saldırı ve yıldırma politikaları sistemli ve insafsızca sürdürülmektedir.

Eğitim öğretim yılı başında dokuzuncu sınıflarda seçmeli derslerin belirlenmesi istenmiştir. Görevli müdür yardımcısı ve rehber öğretmen yönetmelikle belirlenen görev ve sorumluluklarını yerine getirmişler. Ama “neden görevinizi adil, adaletli, insan haklarına saygılı ve özgürce yaptınız”; “Niye Din Dersleri seçmeye zorlamadınız” soruşturması geçirmişlerdir.

9.sınıfa kayıt yaptıran 375 öğrenci velisi tarafından imzalanıp gönderilen ders seçme dilekçeleri ile ilgili ne yazılı ne de sözlü bir şikayet olmamasına rağmen; planlanan senaryo gereği rol biçilen kişiler, üslendikleri tetikçiliği eksiksizce, vicdansızca yerine getirmiş, açık uçlu kasıtlı sorularla tetikçi, art niyetli, yalancı kişilerin ifadeleri alınarak ve ustaca, düzmece bir dosya hazırlamışlardır. Görevlerini yapmaktan başka bir amacı olmayan üyelerimize hem idari hem de disiplin cezası vermişlerdir.

Soruşturma sırasında hiçbir velinin, olaya tanıklık eden hiçbir öğretmenin ifadesi ısrar ve taleplerimize rağmen alınmamış. Hukuksal desteğimiz engellenmiştir.

İl disiplin kuruluna yapılan itiraz sırasında dosyanın incelenmesine izin verilmemiştir. Sendika avukatımızın vekaleti olduğu halde dosyayı görmesi engellenmiştir.

Hırsızların, katillerin, tecavüzcülerin bile dosyasını görüp savunma haklarını kullanırken bu iki öğretmenimizin dosyaları gizlenerek savunma hakları engellenmiştir.

İl disiplin kurulundan “dosya çetrefilli ve hukuksal anlamda sakat” olduğu gerekçesiyle geri çevrilmiştir.

İkinci kez dosya il disiplin kuruluna giderken dosya incelendiğinde isimsiz (Aydın Lisesinden bir veli yazılı), ıslak imzalı olmayan, fotokopi halde bir dilekçe üzerinden işlem yapıldığı görülmüştür. Ayrıca Maarif Müfettişleri İnceleme Komisyonu tarafından “Mevcut gerekçelerle idari teklifin getirilemeyeceği ve idari ceza uygulanmamalı gerekçesiyle İADE edilmesine ” rağmen hukuksuzluğa devam edildiği görülmüştür.

Dosya il disiplin kurulunda ikinci kez görüşüldü ve ceza oy birliği ile kaldırıldı. Ancak aradan 3 gün geçtikten sonra il disiplin kurulunun kararına rağmen yeni bir ceza verilip; soruşturma sonucu beklenmeden hazırlanan 92 gün önceki (4 Aralık 2014) kararname tebliğ edilmiştir. Böylece tezgahlanan plan yaşama geçirilerek infaz yapılmış üyelerimiz olan Müdür Yardımcısı ve Rehber Öğretmen görev yerleri değiştirilmiştir.

Okullarda türlü sorunlar varken, yöneticiler tarafından 4. sınıflara seçmeli dersler yanında İmam Hatip Ortaokullarının dilekçeleri dağıtılıp özgür seçim yapmaları engellenip din dersleri zorla seçtirilirken, şikayetlerini açık bir şekilde dile getiren veliler dikkate alınmayıp isimsiz dilekçelerle, düzmece dosyalarla, yalan beyan ve ifadelerle soruşturma açmak öğretmen ve velileri huzursuz ve tedirgin etmekte, okullarda iş barışını ve eğitim ortamını bozmaktadır.

Eğitim-İş yapılan haksızlığa hukuksuzluğa insanların inançlarından ötürü ayrıştırılmasına, ötekileştirilmesine kayıtsız kalmayacağı gibi yapılanların hesabını da soracaktır. Laik, bilimsel ve çağdaş eğitimden ödün vermeyeceği inancını ve kararlılığını sürdürecektir.

Bu senaryo içinde yer alanlar hakkında hukuksal mücadelesine devam edecek yapılanları kimsenin yanında bırakmayacaktır.”

Öğretmenlere Verilen Sürgün Cezası Protesto EdildiÖğretmenlere Verilen Sürgün Cezası Protesto EdildiÖğretmenlere Verilen Sürgün Cezası Protesto Edildi

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.