Öğretmenlerimize Hakaret Edilmesine Müsaade Etmeyeceğiz!

Öğretmenlerimize Hakaret Edilmesine Müsaade Etmeyeceğiz!

Demokrat Eğitimciler Sendikasından Yapılan Açıklama:

 Yalova Valisi Selim Cebiroğlu tarafından kıyafetinden dolayı azarlanan Termal Fen Lisesi matematik öğretmeni Halil Serkan Öz’ün yapılan protesto eylemi sonrasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmesinden ötürü büyük üzüntü duyduğunu söyleyen DES Genel Hukuk Sekreteri Şükrü Mutlu, “Halil öğretmenimizin ölümü camiamızı derinden sarsmış ve bizleri derinden üzmüştür. Yalova'da kalp krizi sonucu hayatını kaybeden öğretmen Halil Serkan Öz'ün ölümüne neden olduğu ileri sürülen olayın geniş kapsamlı bir şekilde incelenmesini ve akabinde sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.

 
Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden öğretmen Öz'ün ailesinin aranarak üzüntülerini ve taziyelerini ilettiklerini söyleyen Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Hukuk Sekreteri Şükrü Mutlu,  olayın geniş kapsamlı incelenmesi talimatını veren Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın gösterdiği hassasiyetin olayın açıklığa kavuşması için önemli olduğunu belirterek, “Bu vahim olayın neticesinin takipçisi olmaya ve merhum öğretmenimiz Halil Öz’ün hakkını aramaya DES olarak ant içmiş bulunuyoruz. Bir öğretmenin onurunu incitmek, mesleki saygınlığına öğrencileri önünde tecavüz etmek kim olursa olsun hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir. Öğretmenlerimizin mesleki saygınlığının itibarsızlaştırılmasına müsaade etmeyeceğiz. Bu ve benzeri olaylara kimsenin bir daha cüret etmemesi için DES olarak olayın inceleme aşamasının tüm boyutlarının tarafı olarak süreci takip edeceğiz” dedi.
 
Öğretmen Öz`ün ölümüne neden olanlardan hesap sormak, mesleki onurumuza, haklarımıza, emeğimize ve öğrencilerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz diye konuşan Şükrü Mutlu, şunları söyledi;
 
Öğretmenlik mesleğinin itibar ve saygınlığı yanısıra öğrenci üzerindeki otoritesini sanırım tarihimizdeki menkıbeler üzerinden dahi bilmiyor olan Yalova Valisi Cebiroğlu’na bir öğretmen olarak anlatmayı vazife olarak görüyorum. 
 
Henüz altı yaşındayken kendisine öğretmen olarak görevlendirilen Molla Gürani’yi o zamanın terbiye usulleri gereği tokat kendisine atmasından ötürü babası Padişah 2. Murat’a şikâyet eden Fatih Sultan Mehmet’i babasıyla birlikte odasından kovarak öğretmenliğin otorite ve saygınlığını eğitim tarihimizdeki manidar bir olay olarak hafızalarımıza kazıyan bu olayı sanırım Yalova Valisi okumamıştır.
 
Ve yine bu olaydan ders alarak “Hocamın atının ayağından sıçrayan çamur, benim üstümde süstür” diyecek olan Fatih Sultan Mehmet’in öğretmenlik mesleğinin büyüklüğünü anlatan bu sözünü de tahmin ediyorum hiç duymamıştır.
 
Sanırım Yalova Valisi, eğitim tarihimizdeki bu ve benzeri onlarca olay ve kıssaları bilmiyor olmalıdır. Bir öğretmen için öğrencilerinin karşısında azar işitmek, aşağılanmak ölümden beterdir. Meslektaşımız merhum Öz’ün protesto bir yürüyüş sırasında kalbine yenilmesi de bunu doğruluyor. Bu nedenle Hükümetin öğretmenlerimize karşı saygılı ve vefalı davranan tüm valilerimizi tenzih ederek olayın incelenmesi neticesinde kusurlu bulunması durumunda Yalova valisini görevden almak gibi tarihi bir sorumluluğu vardır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.