ÖĞRETMENLERİN MAAŞ KARŞILIKLARI EŞİTLENMELİDİR

ÖĞRETMENLERİN MAAŞ KARŞILIKLARI EŞİTLENMELİDİR

FARKLI BRANŞLARDA GÖREV YAPAN ÖĞRETMENLERİN MAAŞ KARŞILIKLARI EŞİTLENMELİDİR.

2018-2019 Öğretim yılının başlayacağı bu günlerde farklı branşlarda görev yapan öğretmenlerin maaş karşılıklarının eşitlenerek adaletsizliğin giderilmesi gerekmektedir. Bugüne kadar farklı platformlarda defalarca dile getirdiğimiz, ancak bugüne kadar yapılmayan farklı branşlardaki öğretmenlerin maaş karşılıklarının eşitlenmesi gerekmektedir.

Bilindiği üzere, Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında görev yapan okul öncesi öğretmenlerinin, sınıf öğretmenlerinin, genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenlerinin ve atölye ve laboratuvar öğretmenlerinin aylık karşılığı girmek zorunda oldukları ders görevleri farklı saatlerde düzenlenmiştir. Bu düzenlemeye bağlı olarak da haftalık aynı miktarda derse girilmesine rağmen alınan ek ders ücretleri farklılık göstermektedir. Aynı görevi yapan öğretmenlerin, alanlarının farklı olmasından dolayı aylık karşılığı girmek zorunda olunan haftalık ders saatleri ve buna istinaden ek ders ücretleri arasındaki bu farklılık adalet ve hakkaniyete uygun değildir. Söz konusu bu hüküm Anayasamızca koruma altına alınan "eşitlik ilkesine" de aykırılık arz etmektedir.

Farklı branşlarda görev yapan öğretmenlerin maaş karşılıklarının eşitlenmesi konusunda ilk resmi çalışma 2014 yılında yapılan 19. Milli Eğitim Şurası’nda yapılmış ve Şura sonucu alınan tavsiye kararında Branş ve sınıf öğretmenlerinin maaş karşılıklarının 15 saatte eşitlenmesi için çalışma yapılması kararı alınmıştır. Ancak, bugüne kadar ise herhangi bir çalışma yapılmamış, bakanlık yetkilileri Milli Eğitim Şurası’nda alınan kararların gereğini yerine getirmemiştir. Maaş karşılıklarının eşitlenmemesi nedeniyle de haksız uygulamaya devam edilerek aynı ortamda aynı işi yapan öğretmenler arasında ki mağduriyet devam ettirilmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bir an önce bu haksız uygulamaya son vererek farklı branşlarda görev yapan öğretmenlerin maaş karşılıklarının eşitlenmesi gerekmektedir. Bakanlık zaman geçirmeksizin bu çalışmayı yaparak gerekli yasal düzenlemeleri yapması gerekmektedir.

İlgili yazımız için tıklayınız.

TÜRK EĞİTİM-SEN

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.