ÖĞRETMENLERİN TERÖRÜN HEDEFİ OLMASI KABUL EDİLEMEZ

ÖĞRETMENLERİN TERÖRÜN HEDEFİ OLMASI KABUL EDİLEMEZ

PKK terör örgütü yeniden öğretmenlerimize saldırmaya ve ülkemizin her tarafında büyük bir özveriyle görev yapmaya çalışan öğretmenlerimizi hedef almaya başladı.

Tunceli-Pülümür karayolunda yol kesen PKK'lı teröristler, durdurdukları aracı ateşe verdi, kayıp olan araç sürücüsü öğretmen Necmettin Yılmaz’ın bulunması için operasyon başlatıldı. Öğretmenlerimize yönelen bu saldırıları şiddetle kınıyoruz.

Öğretmenlerimizin kaçırılması sıradan olaylar değildir. Terör örgütü bu yolla bölgede korku salmaya ve eğitim-öğretimi kesintiye uğratmayı amaçlamakta; böylece bölgedeki hâkimiyetini kurmak ve güçlendirmek istemektedir.

Ama asıl üzücü olan siyasal iktidarın bu terör olayları karşısındaki teslimiyetçi tavrıdır. Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin can güvenliği olmayan koşullarda görev yapmasına, öğretmenlerin kaçırılmasına ses çıkarmamaktadır. Kendi sorumluluklarında olan personele karşı bu kadar ilgisiz bir bakanlık düşünülemez. Ülkemizin her tarafında, eğitimin ışığı ve aydınlığını taşıyan öğretmenlerimizin korunması, devletin başlıca görevi olmalıdır. Onların terörün hedefi olması asla kabul edilemez.

AKP iktidarı süresince, Doğu ve Güneydoğu illerinde terör örgütü PKK tarafından çok sayıda öğretmen kaçırılmıştır. Bu olaylardan en vahimi Diyarbakır Hazro’da devletin öğretmeninin, PKK terör örgütü tarafından devletin lojmanından kaçırılması olmuş; ancak belli ki bu olaylar bile AKP’ye ders olmamıştır.

Aybüke öğretmenin yol ortasında katledilmesinin sıcağı henüz geçmemişken, bir başka öğretmenimizin akıbetinden haber alamamak bizleri derinden sarsmıştır.

AKP’nin bu teslimiyetçi ve suskun tavrını kabul etmiyoruz!

Kaçırılan öğretmenimizin bir an önce kurtarılarak sağ salim ailesinin yanına dönmesini ve öğretmenlerimizin güvenliği için her hürlü önlemin alınmasını bekliyoruz.

              EĞİTİM-İŞ   MERKEZ YÖNETİM KURULU         

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.