Öğretmenlerin Zorla Mitinglere Çağrılması Asla Kabul Edilemez!

Öğretmenlerin Zorla Mitinglere Çağrılması Asla Kabul Edilemez!

Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu`nun `Öğrenci ve Öğretmenlerin Zorla Mitinglerine Çağrılması ve Okulların İktidarın Propaganda Merkezi Haline Getirilmesi Asla Kabul Edilemez!` başlıklı açıklama metni

13 yıllık iktidarı boyunca eğitim sistemini ve tüm eğitim kurumlarını kendi siyasal-ideolojik hedefleri doğrultusunda biçimlendirmeye çalışan AKP iktidarı ve onun siyasal-sendikal uzantıları, 7 Haziran seçimlerine sayılı günler kala bütün imkanlarını seferber etmiştir. 

Türkiye`nin çeşitli illerinden sendikamıza ulaşan bilgi ve şikayetlere göre öğrenci ve öğretmenlerin iktidarın ve Cumhurbaşkanının mitinglerine resmi yazılar üzerinden zorla gitmeye zorlanmakta, gelmeyenlere yönelik tehdit dolu ifadeler kullanılmaktadır. 

Genel seçim sürecine girildiği ilk günden itibaren, iktidar partisinin il eş başkanları gibi hareket eden valiler, liyakat ilkesinden çok sendikal-siyasal referanslarla belirlenmiş, İl, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve büyük bölümü iktidarın "emir eri" gibi çalışan okul müdürleri iktidar partisi için adeta seferber olmuş, devletin bütün olanakları AKP için adeta seferber edilmiştir. 

 Birer eğitim yuvası olması gereken okulların içi ya da dışı fark etmeksizin iktidarın propaganda mekanları haline getirilmiş, kimi illerde öğrenci ve öğretmenleri mitinglere taşımak için okullar tatil edilmiştir. Bazı okul müdürlerinin açık açık iktidar partisinin propagandası yaptığı, öğrencileri AKP`nin aday tanıtım toplantılarına götürdüğü, velilere yönelik seçim çalışması yaptığı bilinmektedir. 

Öğrenci ve öğretmenleri resmi yazılar ve sözlü emirler üzerinden zorla AKP`nin ve Cumhurbaşkanının mitinglerine götürülmek istenmesi açıkça suçtur ve kabul edilemez. Devletin bütün olanaklarının iktidar partisi ve onun propagandasını yapan Cumhurbaşkanının "açılış töreni" görünümlü mitingleri için seferber edilmesi kabul edilemez. 

Okullarda bunlar yaşanırken, bazı üniversitelerin seçimden bir gün önce ve hemen sonrasına final sınavları koyarak, başka illerde oy kullanacak üniversite öğrencilerinin seçme hakkını fiilen engellemeye çalışması dikkat çekicidir. Alanlarda gençlerin siyasete katılması üzerinde söylemlerde bulunan, hatta "seçme seçilme yaşını 18`e indirmeyi" vaat eden iktidar partisi ve onun üniversitedeki siyasal uzantılarının üniversite öğrencilerinin oy kullanmaması için sınav tarihlerini 7 Haziran seçimlerinin bir gün öncesi (6 Haziran) ve bir gün sonrasına (8 Haziran) koyması büyük bir çelişkidir.   

Tıpkı okullar gibi, yıllar içinde iktidarın arka bahçesi haline gelen üniversiteler, bu büyük yanlıştan derhal dönmeli, sınav tarihleri yeniden düzenlenerek, üniversite öğrencilerinin seçme hakkına yönelik bu tür girişimlerden derhal vazgeçilmelidir. 


 EĞİTİM-SEN

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.