Okul Boykotu, Çocuk Haklarına Aykırıdır!

Okul Boykotu, Çocuk Haklarına Aykırıdır!

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Çorum İl Başkanı İbrahim Bıçak; Kandil tarafından başlatılan ve bazı STK’lar ve siyasi partilerce desteklenen okul boykot çağrısıyla çocukların ideolojik provokasyona ve pedagojik istismara uğrayacağını söyledi. Eğitimin evrensel ve anayasal bir hak olduğunu, engellemenin ise en masum ifadeyle çocuk istismarı olduğunu dile getiren Bıçak yaptığı basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

 “Eğitim anayasal bir haktır ve Çocuk Hakları Sözleşmesi’ne göre de velayet hakkının kötüye kullanılması en masum ifadeyle çocuk istismarıdır. Kışkırtıcı boykot çağrısı çocuklarımıza ve bölgemizin geleceğine dönük aymazlık ve saygısızlıktır. Hiç kimsenin hiçbir kurumun bölge halkı adına böyle bir karar alamayacağını vurgulamak istiyorum. Bölgedeki öğretmenlerimiz bütün güçleriyle çalışarak okulları açık tutacaktır. Velilerimiz çocuklarının geleceğini ve kendi geleceklerini düşünerek bu tip çağrılara sıcak bakmayacaktır. Halk böylesi beyhude bir boykota rıza göstermeyecektir. Okulları yakan, öğretmenleri kaçıran, çocukları okullardan uzaklaştıran, bölge halkının cahil kalması için her türlü istismar ve ajitasyonu kullanan bir çağrı inanıyorum ki halkımızca geçmiş yıllarda da olduğu gibi bugün de kabul görmeyecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.