Okula Serbest Kıyafetle Gitmek İsteyen Öğretmen Sendikaya Üye Olmak Zorunda Mı?

Okula Serbest Kıyafetle Gitmek İsteyen Öğretmen Sendikaya Üye Olmak Zorunda Mı?

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılına Girerken Bir Yanlışı Düzeltmek Adına Mebpersonel.com Olarak Bu Haberi Yapıyoruz. Okula Serbest Kıyafetle Gitmek İsteyen Öğretmen Sendikaya Üye Olmak Zorunda Mı?

Yeni eğitim-öğretim yılı başlıyor. Sendikalardan ''serbest kıyafet eylemi'' kararı art arda gelmeye devam ediyor. Hemen hemen tüm eğitim sendikaları eylem kararını yeniliyor. Bu işlem her eğitim-öğretim yılı başlangıcında tekrar ediliyor. 1 yıllık karar alınıyor. Karar her dönem başı yenileniyor.

Peki öğretmenler okula serbest kıyafetle gitmen için sendikalara üye olmak zorunda mı?

Mevcut durumda evet. Aslında öyle olmamalı.

Öncelikle MEB bu konuda bir adım atmalı. Her yıl yenilenen bir eylem kararı yerine kanun üzerinde kalıcı olarak değiştirilmesini sağlayarak bu konuyu kökten çözmeli.

Öğretmenler okullara istedikleri kıyafetle gidiyorlar. Bunu tüm kamu yöneticileri ve MEB yetkilileri biliyor. Bilinmesine rağmen bu durum devam ediyorsa izin verilmiş demektir.

Bir öğretmen serbest kıyafetle gelmek için neden sendika kararına ihtiyaç duysun?

Mebpersonel.com olarak başla MEB yetkilileri olmak üzere devlet yöneticilerine çağrımızdır:

Devlet memurları yönetmeliğinde yapılacak kanun değişikliği ile; öğretmenlerin sınıf içerisinde rahatça ders anlatabilecekleri şekilde serbest kıyafetle okula gelebilmeleri sağlanmalıdır.

Bu konu, her yıl yenilenen eylem kararları ile değil devlet eli ile sağlanmalıdır.

Mebpersonel.com olarak yeni eğitim-öğretim yılının tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.