Okulda veli şiddeti tepkisi

Okulda veli şiddeti tepkisi

İZMİR'in Bornova İlçesi Altındağ semtindeki Mimar Sinan Endüstri Meslek Lisesi'nde öğrenci velisi ile bazı yakınlarının, öğretmeni bıçakla tehdit etmesine Eğitim Sen'den tepki geldi

 Okul önünde basın açıklaması yapan öğretmenler, eğitim politikalarının bir sonucu olarak üzücü olayların meydana geldiğini dile getirdi.

Geçen perşembe günü Mimar Sinan Endüstri Meslek Lisesi'nde meydana gelen olayda, bir öğrenci velisiyle bazı yakınları, okula gelip ismi güvenlik gerekçesiyle açıklanmayan öğretmenle tartıştı ve bıçakla tehdit etti. Bu olayın ardından Eğitim Sen 4 No'lu şube üyesi yaklaşık 20 kişi, okul önünde basın açıklaması yaptı. Öğretmenler adına yapılan basın açıklamasında, "Son yıllarda, toplumun genelinde yaşanan şiddet olaylarına paralel olarak eğitim emekçilerine yönelik şiddet girişimleri ve saldırının artmış olması dikkat çekicidir. Hayatımızın her aşamasında var olan şiddet, okullarımızı da kuşatmıştır. Son olarak bu okuldaki saldırıyı kınıyoruz. AKP iktidarının 11 yıldır uyguladığı eğitim pıolitikaları, eğitim sistemimizi iflas ettirdi. İçinden çıkılmaz bir hale getirdi. Okullarımızın şiddet yuvası haline gelmesinde, başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere her fırsatta nefret ve şiddet dilini kullanan siyasetçilerin ciddi bir katkısı ve sorumluluğu vardır" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.