Osmanlıca Dersine Uygulamalı Destek

Osmanlıca Dersine Uygulamalı Destek

Bem-Bir-Sen üyeleri, 2. Abdülhamid'in türbesi önünde Osmanlıca dersi vererek, bu dersin Anadolu imam hatip liselerinde zorunlu hale getirilmesine destek verdi

 Memur-Sen'e bağlı Bem-Bir-Sen üyesi bir grup, Osmanlı Türkçesi'nin Anadolu imam hatip liselerinde zorunlu hale getirilmesine destek amacıyla Sultanahmet'teki 2. Abdülhamid'in türbesi önünde eylem yaptı.

2. Abdülhamid'in türbesi önünde bir araya gelen Bem-Bir-Sen üyeleri, "Osmanlıca Türk tarihinin tapusudur", "Osmanlıca tarihimizdir", "80 yıllık hasret bitmeli" yazılı dövizler ile Osmanlıca ve Türkçe yazılı "Bu Osmanlıca dersine destek amaçlı bir eylemdir" pankartı taşıdı.

Grup adına açıklama yapan Bem-Bir-Sen 7 No'lu Şube Başkanı Niyazi Karakoç, geçmişini bilmeyenin geleceğine yön veremeyeceğini söyledi.

Arşivlerde Osmanlıca 165 milyon belgenin gün yüzüne çıkmayı beklediğini dile getiren Karakoç, "Osmanlıca'nın öğretilmesindeki maksat, Osmanlıca yazıp çizmekten ziyade tarihsel birikimlerimiz ve kaynaklarımızın yeni nesillerimizce okunup, anlaşılabilmesidir" dedi.

Konuşmanın ardından alana yerleştirilen yazı tahtası ve sandalyelerle temsili bir sınıf oluşturuldu. Sandalyelere oturan katılımcılara kısa süreli Osmanlıca dersi verdi. Tahtaya Osmanlıca, "Oku. Yaradan Rabbinin adıyla oku" ayeti yazıldı. Ardından da katılımcılar, yazıyı okudu.

Eylemin sonunda katılımcılara Osmanlıca ders kitabı dağıtıldı.
(Anadolu Ajansı)

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.