ÖSYM sınav sonuçları artık ‘cep’te

ÖSYM sınav sonuçları artık ‘cep’te

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir, ‘ÖSYM Mobil’ uygulaması ile adayların sınav sonuçlarına mobil cihazlardan kolaylıkla ulaşabileceklerini bildirdi.

 Ömer Demir, yaptığı açıklamada, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) olarak her türlü teknolojik gelişmenin sınav uygulamalarına başarılı bir şekilde entegre edilmesinin en yeni örneklerinden biri olan ‘2016 ÖSYM Sonuç Açıklama Takvimi’ni açıkladıklarını hatırlattı.

ÖSYM Başkanlığı olarak dijital bir yeniliğe daha imza atarak, ‘ÖSYM Mobil’ adlı uygulamayı Android Market ve App Store'da hazırladıklarını belirten Demir, yeni uygulamayla adayların sınav sonuçlarına mobil cihazlarından kolaylıkla ulaşabileceklerini söyledi.

Ömer Demir, yeni uygulamayla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:
"Mobil uygulamalar artık günümüzün önemli parçalarından biri haline geldi. Akıllı telefonların yoğun bir biçimde kullanılmasıyla, cep telefonu özellikle yeni nesil adaylar için vazgeçilmez bir aksesuar oldu. Neredeyse tüm genç adaylar telefonlarını, 24 saat açık tutuyor ve gittikleri hiçbir yerde yanlarından ayırmıyorlar. Bunu takiben, gençlerin mobil uygulamalara olan talepleri de giderek artıyor. Bu itibarla, adaylarımızın ilk aşamada sınavlarına cep telefonlarından kolaylıkla erişebilmelerine imkan sağlayabilme yönünde ÖSYM Mobil uygulamasını geliştirdik."

Başkan Demir, ‘ÖSYM Mobil’ uygulaması ile adaylara ilk etapta ‘Mobil Sınav Sonuçları’ hizmeti vereceklerini ancak zaman içerisinde uygulamaya diğer hizmetlerin de dahil edileceğini belirterek, "Uygulama, kullanım yönünden son derece basittir ve temel faydayı kolaylıkla sunabiliyor. Mobil uygulama ile adaylarımız programı indirip bir kez güncelleme yaptıktan sonra, sonuçlar otomatik olarak cihazlarına bildirim olarak gelecek" bilgisini verdi.

Sistem nasıl işleyecek?

Üç ekrandan oluşan uygulamada, adaylar, TC kimlik, YU numarası (KKTC Uyruklu, Yabancı Uyruklu veya Uyruksuz aday numaraları) ve Aday İşlemleri Sistemi'nde (AİS) tanımlı şifreleri ile sisteme giriş yapabilecekler.

Sisteme giriş yapıldıktan sonra, ‘sınav liste’ ekranında, AİS'te sonuç bilgisi bulunan adaya ait tüm sınavlar, sonuç açıklama tarihine bakılarak listelenecek.

Adaylar aynı zamanda ‘sınav liste’ ekranından güncelleme butonunu kullanarak AİS'ten sınav listesini güncelleyebilecek. Sınav sonuç ekranından da adaylar sınav sonuç bilgilerine ulaşabilecek.

Sonucu açıklanan yeni bir sınav olduğu takdirde, adayların sınav sonuçları, ‘ÖSYM Mobil’ uygulamasını kurdukları ve sisteme giriş yaptıkları tüm cihazlara otomatik bildirim olarak yollanacak. Bu bildirim ile aday, ilgili sınav ve yerleştirme sonucunu görüntüleyebilecek.

Uygulamanın ilk versiyonu ‘Mobil Sonuç’ uygulaması olacak, sonraki versiyonlarda ise ‘Duyurular’ ve ‘Bilgi Güncellemesi’ imkanı sağlanacak. İlk uygulama başlatıldığında adaylar, sistemde var olan sınav sonuçlarını toplu olarak görebilecekler ve ilk gelen sınav ve yerleştirme sonuçlarını bu uygulamadan alabilecekler.

hÜRRİYET

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.