PERFORMANS DEĞERLENDİRMEDEKİ KEYFİLİK YARGI KARARIYLA ORTAYA KONULMUŞTUR

PERFORMANS DEĞERLENDİRMEDEKİ KEYFİLİK YARGI KARARIYLA ORTAYA KONULMUŞTUR

Sendika olarak en başından itibaren karşı çıktığımız ve dava konusu yaptığımız öğretmenlere performans değerlendirmesi uygulaması, 2016 tarihinde devreye sokulmuş ve öğretmenlere performans değerlendirmeleri yapılmıştır. Bu değerlendirmelerin de bütünüyle “yandaş-muhalif” çerçevesinde gerçekleştiği herkesin malumu olmuştur.

Bu düzeyde gerçekleşen performans değerlendirme süreçlerinde üyelerimizin bu değerlendirmeleri yargı taşıması yönünde tavsiye ve çalışmalarımız söz konusu olmuş ve uygulamanın okullarda çalışma barışını bozduğu gerekçesiyle Bakanlık nezdinde de girişimlerimiz sürmüştür.

Değerlendirmelerin yargıya taşınması konusunda üyelerimize hukuki desteğimizi sunmuştuk.  Bu süreçte eski MYK Üyemiz Mehmet AKINCI’ya ilişkin davada, son dönemde iktidarın sıklıkla gündeme getirdiği devlet memurluğunda performans değerlendirme sistemine geçilmesi yönündeki isteğinin fiili durumda ne denli keyfi ve hukuku hiçe sayar şekilde gerçekleştiği yargı kararıyla tescil edilmiştir.

Üyemiz tarafından açılan davada, Trabzon İdare Mahkemesi, performans değerlendirmesinin nesnel, somut ve ölçme değerlendirme kriterlerine dayanmadığı, objektif olmadığı ve dayanaklarının ortaya konulmaksızın gerçekleştiği gerekçesiyle performans değerlendirme işleminin iptali yönünde karar vermiştir.

Bu karar, performans değerlendirme uygulamalarının ne denli keyfilikle gerçekleştiğini tescil eder niteliktedir. Bu haliyle kararın, uygulamadan bir an önce vazgeçilmesi konusunda da Bakanlığa bir yol göstereceğini umuyoruz.

EĞİTİM-İŞ MERKEZ YÖNETİM KURULU

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.