Proje Okullarına Keyfi Atama Olmasın

Proje Okullarına Keyfi Atama Olmasın

Eğitim-Sen: Proje Okulları ile İlgili Görüş ve Eleştirilerimizi MEB’e İlettik!

 Eğitim-Sen tarafından yapılan açıklama:
Bilindiği gibi Türkiye`nin en yüksek puanlı okulları "Proje Okulu" olarak doğrudan Milli Eğitim Bakanlığı`na bağlanmış, bu okullara yapılacak öğretmen ve müdür atamaları MEB Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği dışına çıkarılmıştır.
Gerek proje okullarının nasıl tespit edileceğine yönelik bir kriter belirlenmemesi, gerek bu okullara öğretmen ve yönetici atamalarının nasıl yapılacağına ilişkin usul ve esasları düzenleyen bir yönetmelik çıkarılmamış olması, eğitimciler arasında şüphe ve endişeye yol açmıştır. Eğitim Sen olarak Milli Eğitim Bakanlığı`na yazdığımız yazıda Proje okullarına yönelik görüşlerimiz, eleştiri ve önerilerimiz iletilmiştir. 
Proje okullarının tespiti ve bu okullara yönetici-öğretmen ataması yapılmasına ilişkin işlemlerde, daha önce yüksek yargı tarafından belirlenen kriterler doğrultusunda (kariyer ve liyakat ilkelerine uygun davranılması, kamu yararı ve hizmet gereklerinin gözetilmesi gibi) hareket edilerek, en kısa süre içerisinde objektif ve nesnel kurallar içeren düzenlemelerin yapılarak, eğitim camiasında oluşan infialin önüne geçilmesi gerektiği ve proje okullara yönelik atamalar sürecinin takipçisi olacağımız belirtilmiştir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.