REHBER ÖĞRETMENLİK YÖNETMELİĞİNDE PAYDAŞLARIN GÖRÜŞLERİ ALINMALIDIR

REHBER ÖĞRETMENLİK YÖNETMELİĞİNDE PAYDAŞLARIN GÖRÜŞLERİ ALINMALIDIR

İSMAİL KONCUK: REHBER ÖĞRETMENLİK YÖNETMELİĞİNDE PAYDAŞLARIN GÖRÜŞLERİ ALINMALIDIR

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, rehber öğretmenlik ile ilgili yönetmeliğin yayınlanacağına ilişkin bilgiler geldiğini söyleyerek, konuyla ilgili paydaşların görüşlerinin alınmasını istedi. Koncuk, rehberlik hizmetlerinin vazgeçilmez öneme sahip olduğunu da kaydederek, rehberliğin özünü bozacak dayatmalara dikkat edilmesi gerektiğini bildirdi.
Koncuk açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Rehber öğretmenlerle ilgili yönetmeliğin yayınlanacağı bilgileri gelmektedir. Sendikalara sormadan, tartışmadan yapılan işler problem yaratır.
Maalesef MEB birçok konuyu ‘Ben bilirim, ben yaparım’ mantığı ile yapmakta, bu sebeple sürekli tartışma, sürekli problem üretilmektedir.
Rehberlik faaliyetleri bir takım yanlış bilgiler, hatta dedikodular üzerinden değerlendirilecek bir faaliyet değildir. MEB ilmi düşünmelidir.
Çağımızda her alanda rehberliğin vazgeçilmez öneme sahip olduğu düşünüldüğünde rehberliğin özünü bozacak dayatmalara dikkat edilmelidir.
MEB bir yanlışa imza atmadan, taslak yönetmeliği paydaşların görüş ve önerilerine açmalı, paydaşların görüşlerini mutlaka dikkate almalıdır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.