Rehberlik Hizmetleri Yönetmeliği Yargıya Taşındı

Rehberlik Hizmetleri Yönetmeliği Yargıya Taşındı

Eğitim-Bir-Sen: Rehberlik hizmetleri yönetmeliğini yargıya taşıdık

Eğitim-Bir-Sen olarak, Millî Eğitim Bakanlığı Rehberlik Hizmetleri Yönetmeliği’nin rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmetleriyle uyumsuz, psikolojik danışmanların asli işlevlerini engelleyecek nitelikte olan bazı hükümlerinin iptali talebiyle dava açtık.

Millî Eğitim Bakanlığı Rehberlik Hizmetleri Yönetmeliği 10.11.2017 tarihli ve 30236 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Yönetmelikte rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmetlerini yürüten profesyonel meslek mensupları, “rehberlik öğretmeni” adı altında sunulan hizmetin niteliğiyle bağdaşmayan bir unvan altında tanımlanmış, yine nöbet ve belleticilik gibi mesleğin asli işlevlerini sekteye uğratacak nitelikte görevler kişinin isteğine bakılmaksızın zorunlu kılınmıştır.

Eğitim kurumlarında rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmetlerinin daha sağlıklı, etkili ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi için yönetmeliğin olumsuz sonuçlar doğuracak hükümlerini yargıya taşıdık.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.