SAYIN DİNÇER, 30 Eylül yerine, 15 Eylül tarihini açıklamıştır.

SAYIN DİNÇER, 30 Eylül yerine, 15 Eylül tarihini açıklamıştır.

SAYIN DİNÇER, 30 Eylül yerine, 15 Eylül tarihini açıklamıştır.

Anadolu Ajansının konuyla ilgili 29 Haziran tarihli haberi aşağıdaki şekildedir.


Kıdem süresi hesaplamasında değişiklik-


Bakan Dinçer, ''Özür grubu atamalar ne zaman yapılacak-'' sorusu üzerine ise şunları kaydetti:


''Daha önceden Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerini daha erken alabiliyordu. Ağustos ayının başında veya Temmuz ayında öğretmen alabiliyordu. Dolayısıyla kıdem yılı hesaplanırken veya stajyerliğin kalkıp da memur olma şartıyla ilgili düzenlemeler hesaplanırken 30 Ağustos limit olarak belirlenmişti. Yönetmeliklerimizde de böyle durum. Ancak şimdi biz öğretmenlerimizi Ağustos ayı sonuna doğru aldığımız için büyük bir ihtimalle yönetmelikte bir değişiklik yapacağız ve bunu 30 Eylül'e çekeceğiz. Yine atamayı Ağustos ayında yapacağız ama kıdem süresi, yıl tamamlamasıyla ilgili hesaplamada limit olarak 30 Eylül'ü belirleyeceğiz. Çok büyük bir ihtimalle bir mağduriyetin doğmayacağını düşünüyoruz.''


Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in hizmet yılı hesabında 30 Eylül tarihini esas alacağız sözüne rağmen, 17 Temmuz 2012 tarihinde yayınlanan İl İçi Yer Değiştirme Kılavuzunun B- Başvular bölümünün 2. Maddesinde, hizmet yılı hesabında 15 eylül tarihinin esas alınacağı açıklanmaktadır. İl içi yer değiştirmelerde 15 Eylül tarihini esas alan, Bakanlığın İller arası yer değiştirmelerde de 15 Eylül tarihini esas alacağı çok açıktır. Aksini açıklamaları hiçbir mantıkla izah edilemez.


Bakan Ömer Dinçer öğretmenlerin özür grubu atamalarında da sözünü tutmamış ve eksik uygulama yapmıştı. Şimdi, aynı Ömer Dinçer, 29 Haziran tarihinde verdiği sözü de unutmuş, 30 Eylül yerine, 15 Eylül tarihini açıklamıştır.


Üzerinden 19 gün geçmiş olan bir sözünü dahi yerine getirmeyen Bakan Ömer Dinçer’e eğitim çalışanları bundan sonra nasıl güven duyacaktır. 29 Haziran’da verdiği sözle öğretmenleri  beklentiye sokan Ömer Dinçer, bugün tutmadığı sözle kimlere hayal kırıklığı yaşattığından haberdar mıdır?


Türk Eğitim-Sen olarak şunu söylüyoruz, sözünü tutmayan, insanlarla alay eden bir Milli Eğitim Bakanının, hala bakanlık makamında oturuyor olması züldür. Ömer Dinçer ya sözünü tutmalı ya da bir gün bile o koltukta oturmamalıdır.


TÜRK EĞİTİM-SEN GENEL MERKEZİ 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.