Sendikaların Yetki Savaşı

Sendikaların Yetki Savaşı

Sendikaların yetki süreci yaklaşırken en çetin mücadelenin eğitim iş kolunda yaşanması bekleniyor.

 Mayıs ayının 15’i yaklaşırken sendikaların yetki savaşı başlıyor. Bütün hizmet kollarında amansız bir yarışa giren sendikaların en çetin mücadeleyi eğitim alanında yaşaması bekleniyor. Eğitim iş kolunda iddialı sendikalar bulunuyor.

Eğitim sendikaları arasında dört sendikanın ismi ön plana çıkıyor. Bunlar: Eğitim İş, Eğitim Sen,Türk Eğitim Sen ve Eğitim Bir Sen olarak sıralanıyor. Eğitim sen KCK süreci ile yıpranırken, genel başkanlarının akil adam olması da bazı Atatürkçü Eğitim Sen’lileri rahatsız ediyor. Öyle ki Artvin ve İzmir gibi illerde bu sendikadan kopmalar yaşanıyor. Eğitim Sen içinden ayrılanların kurduğu adeta Eğitim Sen’den doğan  Eğitim İş ise bir türlü kitle sendikası olmayı beceremiyor. Kısacası bu iki sendikanın da yetki alması mümkün gözükmüyor.

Eğitim sendikaları arasında ki yetki mücadelesinin en çetin olanı Eğitim Bir Sen ile Türk Eğitim Sen arasında geçiyor. Türk Eğitim Sen ve Eğitim Bir Sen’in ikisinden birinin yetki alması kesin görünüyor. Hatta Türk Eğitim Sen’in yetkiye çok yakın olduğu gelen bilgiler arasında. Özellikle sendikal mücadele anlamında takdir toplayan Türk eğitim Sen yeni atanan öğretmenler tarafından büyük ilgi görüyor. Eğitim Bir Sen ise daha çok başörtüsü meselesinde ki net duruşu ile takdir kazanırken; yönetici atamada ki duruşu ve akil adam sürecinde ki tavrı tepki topluyor. Erzurum gibi milliyetçi muhafazakar illerde akil adam süreci Eğitim Bir Sen’den kopmalara neden oluyor.  Bazı illerde ise eski Eğitim Bir Sen şube başkanlarının yüksek makamlara bir anda gelmesi üyelerinin bile tepkisini çekiyor. Tüm bu yaşananlar neticesinde ipi ya Türk Eğitim Sen’in ya da Eğitim Bir Sen’in kıl payı göğüsleyeceği tahmin ediliyor. Tüm sendikalarımıza bu yolda adil ve ilkeli bir yarış temennisi ile başarılar diliyoruz.

Kamugazetesi.com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.