SENDİKASIZ YA DA BAŞKA SENDİKA ÜYELERİNE CEZA VERİLEMEZ

SENDİKASIZ YA DA BAŞKA SENDİKA ÜYELERİNE CEZA VERİLEMEZ

Eğitim-İş Sendikasının basın açıklamasıdır;

  Eğitim- İş'in  yıllardır  eğitim  çalışanlarının yarası ve angarya niteliğinde  olan öğretmenlerin nöbet  hizmetlerine  yönelik olarak 13-17  Mayıstarihleri  arasında '' Nöbetimi Tutuyorum Ücretimi  İstiyorum''  ve 20- 24  Mayıs  tarihleriarasında '' Ücret  Yoksa  Nöbet De Yok'' eyleminin  büyük  bir  takdir  ve  destek görmesi üzerine, eylemi kırmak  ve etkisiz hale getirmek amacıyla  bazı idareciler  tarafından ''Sendikasız ya da başka sendika  üyelerinin bu eyleme  katılmalarıdurumunda ceza alacakları'' tehdidi yapıldığı, ayrıca öğretmenler  tarafından  okul  müdürlüklerine  verileneyleme  yönelik dilekçelerin de alınmadığı  yönünde  haberler  gelmektedir.

Öncelikle   şunu  belirtmekte  yarar  var. İdarelerin kendilerine sunulan dilekçeleri almama gibi bir tasarrufları olamaz ve böyle bir tasarrufta bulunmak suçtur.

Öte yandan bir sendikanın eylemine destek vermek amacıyla eyleme katılan sendikasız ya da başka bir sendika  üyesine de ceza verilemez. Böyle bir ceza ''Demokratik bir hakkın kullanılmasından caydırma'' anlamına gelir. Bu yargı kararları ile sabittir.

Eğitim çalışanlarını aydınlatmak açısından bir kez daha yargı kararını yayımlıyoruz.

 

                                                                                              MERKEZ YÖNETİM KURULU



SENDİKASIZ YA DA BAŞKA SENDİKA ÜYELERİNE CEZA VERİLEMEZSENDİKASIZ YA DA BAŞKA SENDİKA ÜYELERİNE CEZA VERİLEMEZ

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.