Siirt Eğitim Bir Sen Kıyafet Özgürlüğü için İmza Topladı

Siirt Eğitim Bir Sen Kıyafet Özgürlüğü için İmza Topladı

Siirt Eğitim Bir Sen Kıyafet Özgürlüğü için İmza Topladı

 

Eğitim-Bir-Sen Siirt Şube Başkanı Murat Şeker, "Memur-Sen olarak 'kılık kıyafet özgürlüğüne 10 milyon imza" kampanyası başlattık" dedi.


ğitim-Bir-Sen Siirt Şube Başkanı Murat Şeker, "Memur-Sen olarak 'kılık kıyafet özgürlüğüne 10 milyon imza" kampanyası başlattık" dedi.

Güres Caddesi'nde bir araya gelen sendika üyeleri adına açıklama yapan Şeker, Memur-Sen olarak, kuruldukları günden bu yana temel hak ve özgürlükleri savunarak, haksızlığa uğrayanların yanında olduklarını savundu.

Şeker, başörtüsü yasağı ve katsayı engeline yönelik de duruşlarından taviz vermeden mücadeleye devam ettiklerini ifade ederek şöyle dedi:

"Memur-Sen olarak Türkiye genelinde 'kılık kıyafet özgürlüğüne 10 milyon imza" kampanyası başlattık. Düzenlediğimiz kampanya sonucunda toplanacak imzaları, Başbakanlığa sunacağız. Saç, sakal, bıyık, favori ve tırnak uzunluğu ile ilgilenen, kadınlara başı açık olmayı dayatan, kazağın yakasıyla, pantolonun kumaşıyla, ayakkabının topuk boyuyla ilgilenen, anayasada ve herhangi bir kanunda olmayan 1982 model darbe dönemi kalıntısı kılık-kıyafet yönetmeliğinin değiştirilmesini istiyoruz. Başörtüsü yasağının kalkması talebimizi de içeren ve 30 günde toplayacağımız imzaları Başbakanlığa sunduktan sonra konuya destekleri için başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere TBMM ve siyasi partilere de bilgi vereceğiz. Bunun yanı sıra, toplumsal duyarlılığı olan sivil toplum örgütleriyle, kurum ve kuruluşları imza kampanyamıza destek olmaya çağırıyoruz. İmza kampanyamız, konfederasyonumuza bağlı 11 sendika, şube başkanlıkları, il, ilçe ve iş yeri temsilciliklerince stantlar açılarak yürütülecektir. İmza kampanyamız konuyla ilgili yapılacak sempozyum, panel, konferans, afiş ve benzeri çalışmalarla gündemde tutulacaktır."  

www.siirtmanset.com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.