Sınav Görevlendirmelerinde Usulsüzlük Mü Yapılıyor?

Sınav Görevlendirmelerinde Usulsüzlük Mü Yapılıyor?

SINAV GÖREVLENDİRMELERİNDE USULSÜZLÜKLER

Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 12/08/2016 tarihli ve 8649147 sayılı Makam Onayı ile yürürlüğe giren Milli Eğitim Bakanlığı Merkezi Sistem Sınav Yönergesinin 15. Maddesinde Bölge Sınav Yürütme Komisyonunun Oluşumu ve Görevlerine yer verilmiştir.

            MADDE 15 (3) c) bendinde, Genel Müdürlükçe merkezî olarak görevlendirmelerin yapılmaması hâlinde,sınav bölgesinde sınavla ilgili gerekli görevlendirmeleri yapar, bina sınav komisyonu başkanı ile bölge bazında salon görevlilerinin listelerini sınavdan önce hazırlar, hangi okul veya binada kimlerin görev yapacağını kura ile belirler, sınavdan bir gün önce bina sınav komisyonu başkanı ve salon görevlisi olarak görevlendirilen öğretmenlerin görev yaptığı okul müdürlüklerine bildirir. Şeklinde görev tanımı yapılırken koyu ile belirtilen kısımlarda il ve ilçelerde keyfiyete göre görevlendirilmelerin yapıldığına dair şikâyetler gelmektedir.

Üyelerimizden gelen şikâyet unsurundan bir tanesi de sınav görevlerinin sürekli İlçe Milli Eğitimde görevli personele çıkmasıdır.  Ayrıca Milli Eğitim Müdürlüklerinde görevli ARGE Birimindeki personel her MEB sınavında kendilerine sınav yazmaktadırlar. Ancak sınav görevini de resen göstermektedirler. Bu durumda kendilerine sınav puanı yazılmamaktadır. Böylece sınav puanı düşük olduğu için her sınavda rahatlıkla görev almaktadırlar. 

Yönerge de salon görevlilerinin belirlenmesinde dikkat edilecek hususları tanımlanırken MADDE 15 (4) a) Sınavlarda salon görevlisi olarak fiilen görevde olan öğretmenlerin görevlendirilmesi esastır. Ancak, öğretmenlerin tatil dönemlerinde yeterli sayıda öğretmen bulunmaması durumunda millî eğitim müdürlüklerinde görevli il millî eğitim müdür yardımcısı, şube müdürü, tesis müdürü, uzman, mühendis veya en az lisans mezunu personelden, yeterli personel bulunamaması durumunda ise lisans veya ön lisans mezunu diğer kamu personelinden de görevlendirme yapılabilir. Şeklinde düzenleme yapılmıştır.

Değerli öğretmen arkadaşlarımız, bu bağlamda tatil dönemi dışında, fiilen görevde olan sizlere sınavda görev verilmeden ilçe personeline görev verilirse hakkınızı yukarıda belirtilen maddenin ilgili bendine göre dilekçe düzenleyerek arayabilirsiniz.

Sınav bölgesinde sınavla ilgili gerekli görevlendirmeleri yapacak olan Bölge Yürütme Komisyonu görev dağılımı yaparken tarafsızlığını korumalı, il ve ilçe bazında genel geçer kriterler geliştirmelidir. Keyfi uygulamaların değerli üyelerimiz tarafından  kayıt altına alınarak Genel Merkezime ulaştıracağını ve bu konuda takipçi olacağımızı hatırlatırız.  

EKSEN Eğitim Sen

Genel Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.