SKANDAL ATAMA

SKANDAL ATAMA

TÜRK EĞİTİM-SEN ADANA 1 NOLU ŞUBE BAŞKANI İBRAHİM SEZER'İN SKANDAL ATAMA İLE İLGİLİ HABER METNİ VE FOTOĞRAFI

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine bir süre önce atanan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, Sabancı Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdüresi Fatma Turna'nın emekliğe ayrılmasının ardından Okula, geçici görevle Müdür Vekili ataması skandala dönüştü. 
Okul Müdürü Fatma Turna'nın Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yazdığı dilekçesinde emekliliğe ayrılmasından dolayı yerine aynı okul Müdür Baş Yardımcısı Dursun Şimşek'in vekalet etmesini arz etti. 


TALEP TARİHİ 9 TEMMUZ 

ONAY TARİHİ 6 TEMMUZ 
İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 09.07.2012 tarih ve 28256 sayılı Valiliğe yazdığı yazı ile asıl görev yeri Ceyhan Kız Teknik ve Meslek Lisesi El Sanatları Nakış Öğretmeni ve Müdüresi Şule Dalkır'ı asil müdür atanıncaya kadar 6 ay süreyle yolluksuz ve yevmiyesiz olarak müdür vekili atanmasının uygun görüldüğünü arz etti. Adana Vali Yardımcısı Durmuş Gençer ve Vali Hüseyin Avni Coş, 06.07.2012 tarihle bu talebi onayladı. Ve skandal böyle patlak verdi. 

Türk Eğitim-Sen Adana 1 No'lu Şube Başkanı İbrahim Sezer, yaşanan atamanın Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in 15 Haziran'dan itibaren tüm geçici görevlendirme yapılamayacağına dair genelgesine aykırı olduğunu ve buna rağmen böyle bir atamayı hayretler içinde karşıladıklarını söyledi. Sezer, sözlerini şöyle sürdürdü: 


"Şule Dalkır, Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde vekaleten şube müdürlüğüne devam ederken, Milli Eğitim İnsan kaynakları Genel Müdürlüğü'nün 21 Kasım 2011 tarih ve 78102 sayılı emirleri ile bütün geçici görevlendirmelerin iptali ile görevlendirilmesi 25 Haziran 2012 tarihinde sona ermiştir. Ancak, Şule Dalkır bakanlığın genelgesine aykırı olarak yeniden başka bir göreve Sabancı Teknik ve Meslek Lisesi müdürlügüne vekaleten görevlendirilmiştir. Bu görevlendirme Milli Eğitim Bakanlığı'nın emir ve talimatlarına aykırıdır. Milli Eğitim Bakanlığı, Eğitim kurumları yönetmeliğinin 61. maddesinde 'Müdür baş yardımcısı ders okutmanın yanı sıra müdürün en yakın yardımcısıdır. Müdürün olmadığı zamanlarda müdüre vekalet eder' hükmüne yer vermiştir. Bu görevlendirme ile Müdür Baş Yardımcısı Dursun Şimşek ve Müdür yardımcılarının hakları gasp edilmiş, yönetmelik yok sayılmıştır. Bilindiği üzere atama yönetmeliğinde, bir idarecinin başka bir okula idareci olarak atanması ve vekaleten görevlendirilmesi için aynı okulda branşı itibari ile öğretmen olarak atanabilecek durumda bulunması gerekmektedir. Şule Dalkır, branşı Nakış öğretmenliğidir ve Sabancı Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde böyle branş bulunmamaktadır, dolayısıyla bu görevlendirme bu kuralada aykıdır. Şule Dalkır, Ceyhan'da görev yapmakta iken, Sabancı Kız Teknik ve Meslek Lisesine görevlendirilmesi, yani bir ilçeden başka bir ilçeye görevlendirilmesi de hukuka aykırı olan başka bir durumdur. İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevlendirme yazısını 9 Temmuz 2012 tarih ve 28256 sayılı yazısı ile Valilik makamına gönderiyor, Ancak Vali Yardımcısı Sayın Durmuş Gencer ve Valimiz Sayın Hüseyin Avni Coş, 6 Temmuz 2012 tarihinde yani yazı kendilerine ulaşmadan 3 gün önce olur vermektedirler. Görüldüğü gibi Şule Dalkır'ın Sabancı Kız Teknik ve Meslek lisesine görevlendirilmesi bir açıdan değil, bir çok açıdan yönetmelik ve genelgelere aykırıdır. Sayın Valimiz Hüseyin Avni Coş'un bu atamayı tekrar gözden geçirerek, yapılan hatanın düzeltilmesi ve mağdur edilen arkadaşımızın mağduriyetinin giderilmesi konusunda gerekli talimatı vermesini bekliyoruz. Mağduriyet giderilmez ise, sendika olarak arkadaşımıza her türlü hukuki desteği vereceğiz." 


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.