Soma İçin Hatim Duası Yapıldı

Soma İçin Hatim Duası Yapıldı

Eğitim Bir Sen Mardin Şubesi, 13 Mayıs 2014 te Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen kazada vefat eden şehit madenciler için 30 hatim okuttu. Hatimlerin okunmasından sonra sendika binasında hatim duası yapıldı.



 Eğitim Bir Sen Mardin Şube başkanı Eyyüp Değer; “ 13 Mayısta Soma da şehit olan madenciler tüm Türkiye’de olduğu gibi Mardin’de de bizleri derinden sarstı. Onların acılarını kendi acımız olarak görüyoruz. Onların dertleriyle dertleniyoruz. Şehitlerin yetimleri bizlerinde yetimleridir. Bizim inancımızda peygamber efendimizin hadisi şerifinde söylediği üzere göçük altında kalanlar şehittirler. Bizde buna şahitlik ediyoruz. Biz kaza ve kadere inanıyoruz. Hayrın ve şerrin Allahtan geldiğine iman ediyoruz. Bu sebeple şehit olan kardeşlerimiz için hatimler okuttuk. “ dedi.

Değer sözlerini şöyle sürdürdü;” Kaza ve kadere iman etmekten kastımız bu kazada ihmali ve kusuru olanları görmezden gelmek değildir. Maden faciasında ister özel ister kamuda olsun her kimin en ufak bir kusuru varsa muhakkak cezasını çekmelidir. Bu facia görmezden gelinemez. Kazanın asıl sorumluları hukukun verebileceği en yüksek cezaları almalıdırlar. Bunun yanı sıra  madencilikle ilgili yasalar güncellenmeli, iş güvenliği ve işçi sağlığı ile ilgili yaptırımlar arttırılmalıdır. Madencilik Türkiye de artık eski usullerle değil dünya standartlarında yapılmalıdır. ”dedi.

Vefat eden madenciler fikirleri, zikirleri, dünya görüşleri ve düşünceleri her ne olursa olsun evvela insandırlar, diye sözlerine devam eden Değer; “ İnsan olmanın en birinci gereği yaradılanı yaradandan ötürü sevmektir. Bu acıyı paylaşmayan, bu acıyı yüreğinde hissetmeyen kendini, vicdanını sorgulamalıdır. Hissetmemek veya paylaşmamak bir tarafa dursun vefat eden madencilere müstahaktır diyen ve daha önce Roboskide öldürülen köylüler için katır benzetmesi yapan gazeteci müsveddesi Yılmaz Özdil ise en amiyane tabirle insanlıktan çıkmış bir yaratıktır. Ölümde bile partizanlık yapabilen bu yaratık, insanoğlunun yüz karasıdır. Aklından ve insanlığından şüphe duyduğumuz Yılmaz Özdil’e tavsiyemiz en yakın zamanda bir psikoloğa görünmesidir.

Eğitim Bir Sen Mardin Şubesi olarak şehit olan madenciler Allahtan rahmet diliyor, onların eşlerine ve çocuklarına sabır diliyoruz. Ayrıca herkesten Memur-Sen’in ve diğer kuruluşların düzenlediği yardım kampanyalarına katkı sunmalarını bekliyoruz,” diyerek sözlerini bitirdi

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.