Taksim ilk yardım hastanesi çalışanlarından eylem

Taksim ilk yardım hastanesi çalışanlarından eylem

Taksim İlk yardım Hastanesi'nin cuma günü kapatılarak Gaziosmanpaşa'da hizmet verecek olması SES'e üye bir grup hastane çalışanı tarafından bugün hastane önünde protesto edildi.

 Taksim İlk Yardım Hastanesi önünde gerçekleşen eyleme SES üyelerinin yanı sıra BDP Milletvekili Levent Tüzel de katıldı.

Taksim İlk yardım Hastanesi cuma günü saat 17.00'da kapatılarak Gaziosmanpaşa'da hizmet vermeye başlayacak. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası‘na (SES) üye bir grup hastane çalışanı, bu durumu protesto etti. Eylem öncesinde bazı hasta yakınları da "Biz hastanenin yıkılmasını istemiyoruz. Yıkılsa da hastanenin yerine başka bir şey yapılmasını değil hastane yapılmasını istiyoruz" diyerek tepki gösterdi. Daha sonra grup adına açıklama yapan hemşire Ferdane Çakır "Günde 2,5 - 3 milyon insanın ziyaret ettiği vakarın çokça yaşandığı Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi hastanesiz bırakıldığında halk ve ziyaretçiler mağdur edilmiş olacaktır. Taksim Hastanesi önemlidir. Çünkü birçok olayda en son da Gezi olaylarında birçok olaya müdahale edilmiş ve hayatlar kurtarılmıştır" dedi. Çakı, vatandaşları ve hastane çalışanlarını hastaneye sahip çıkmaya çağırarak, "Taksim hastanesi kapatılsa bile aynı lokalizasyonda örneğin Gümüşsuyu Askeri Hastanesi hizmet vermeye devam etmelidir. Gaziosmanpaşa'daki hastanenin eksikliklerinin giderilmesi, Taksim İlk yardım hastanesinin acil biriminin hizmete kapatılmamasının talep ediyoruz" diye konuştu.

Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.