TALİM TERBİYE KURULU BAŞKANINA EĞİTİM-BİR-SEN SAHİP ÇIKTI

TALİM TERBİYE KURULU BAŞKANINA EĞİTİM-BİR-SEN SAHİP ÇIKTI

Ders kitaplarında Fetö izi ve bir takım hatalar yüzünden geçtiğimiz hafta eleştirilerin hedefine oturan Talim Terbiye Kurulu Başkanı Alparslan Durmuş'a , Eğitimbirsen sahip çıktı . Alparslan Durmuş'lar kolay yetişmiyor , yedirmeyiz diye açıklama yapıldı .

Milli Eğitim Bakanlığının her yıl ücretsiz olarak öğrencilere dağıttığı ders kitaplarında bu yıl basın özgürlüğü üzerinden iktidarı hırsızlıkla suçlayan açıklamaların olduğu Sosyal Bilgiler , Çocuklara ahlaksız hareket çeken kutup ayısının karikatürünün olduğu Türkçe ve birkaç kitapta sorun çıkmıştı.

Bakanlık bu kitaplardan bazılarını toplatmış , bazılarının sayfalarını yırtarak öğrencilere dağıtmıştı .

Kitaplarda Fetö izi ve diğer hatalar konusunda son bir haftadır , Talim Terbiye Kurulu Başkanı Alparslan Durmuş eleştirilerin hedefi haline gelmişti .

Akit gazetesi ve televizyonu başta olmak üzere birçok basın yayın kuruluşu ve yazar istifa etmesi gerektiğini bile yazıp , çizdi ...

Eleştirilerin hedefinde olan Alparslan Durmuş'a , Eğitimbirsen'den destek geldi .

Alparslan Durmuş'lar kolay yetişmiyor , ideolojik kaygılar ve çıkar çevrelerinin eleştirilene rağmen Alparslan Durmuş'u yedirmeyeceğiz açıklamasını Eğitimbirsen adına İstanbul şube başkanı Erol Ermiş yaptı .

Geçtiğimiz hafta Eğitimbirsen Genel Başkanı Ali Yalçın'da , Twitter hesabından ders kitaplarındaki hataları eleştirmiş ve sorumlulara uyarılarda bulunmuştu .

Bu hafta Eğitimbirsen tornistan yaparak hataların kaynağının TTKB olmadığını , laik kesimin ve ideolojik çevrelerin Alparslan Durmuş'u yemek istediğini söyleyerek başkana sahip çıkacaklarını ve yedirmeyeceklerini açıkladı .

Eğitimbirsen bu açıklamaları da Facebook reklam vererek kamuoyuna duyurdu .

İşte o açıklamalar

TALİM TERBİYE KURULU BAŞKANINA EĞİTİM-BİR-SEN SAHİP ÇIKTI

Memleketimizde en kolay şey, adam harcamak. Birisi bir yanlış yapmayagörsün, tam anlamadan dinlemeden koro halinde saldırıya geçiliyor. Yanlış yapanı linç etmeden hızını alamayanlar var.

Bu memlekette bazı tabular var. Müfredat tam da bu bunlardan biri. Tabu sahipleri kulaktan dolma bilgilerle ortalığı ayağa kaldırıyor. Zannedersin ki müfredat baştan aşağı değişmiş. Halbuki ufak dokunuşlar var. Laikçi kesimin küçük değişikliklere dahi tahammülü yok. Anladık da bu ülkede sadece siz yaşamıyorsunuz. Devlet, toplumun her kesiminin hassasiyetlerini dikkate almak zorunda.

Yeni ders yılı, yeni müfredat, TEOG derken üstüne bir de ders kitapları sorunu eklendi. Gün geçmiyor ki kitaplarda skandal metin, karikatür vb tespit edilmesin. Tespitte bir problem yok ancak bütün kitapların günahını yeni TTKB'ye yüklemek son derece yanlış. Zira kitaplar beş yıllığına onaylanıp okutuluyor. 1, 5 ve 9. sınıf kitapları dışında kalan kitaplar önceki yıllardan kalma ve beş yıllık süreleri henüz dolmamış. Kitapları inceleyen komisyonlar görevlerini layıkıyla yapmadığından kitaplarda skandaldan geçilmiyor.

Bazı çevreler de Alpaslan Durmuş'un sözlerini çarpıtarak onu evrim savunucusu gibi göstermeye çalışıyor. Sayın Durmuş'un sözlerini defalarca dinledim, evrimi savunan bir anlam çıkaramadım. İftiradan başka bir şey değil. İftiraya itibar edene, Allah ıslah etsin demek dışında söyleyecek  bir sözümüz yok.

Yapıcı ve iyi niyetli eleştiriler elbette olacaktır. Daha iyi bir TTK, daha iyi ders kitapları ve daha iyi müfredat için yapıcı eleştiriye biz de devam edeceğiz. Ancak sapla samanı da karıştırmayacağız.

Alpaslan Durmuş müfredat konusuna vakıf olan ender şahsiyetlerden biri. Alpaslan Durmuşlar kolay yetişmiyor. Yeni müfredat için varlığını ortaya koyan ve her türlü saldırıyı göğüsleyen Alpaslan Durmuş'u savunmak durumundayız.

İdeolojik mankurtların ve çıkar çevrelerinin saldırıları karşısında TTK Başkanı Alpaslan Durmuş'un yanındayız.

www.kamudanhaber.net

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.