Tekin Korku: Şube Müdürlüğü Mahkeme Kararı Koncuk’un Ruh Halini Bozmuştur

Tekin Korku: Şube Müdürlüğü Mahkeme Kararı Koncuk’un Ruh Halini Bozmuştur

Ankara Eğitim-Bir-Sen 4 nolu şube başkanı Tekin KORKU’nun , “ Şube müdürlüğü mahkeme kararı değerlendirmesi ve Türkeğitimsen Genel başkanı İsmail KONCUK’a cevabı”

 Şube müdürlüğü atamaları konusunun aylardır tartışıldığı ve bu konuda yüzlerce açıklama ve mahkeme kararı yayınlandığı dönemlerde bile sendika olarak duruşumuz hukukun üstünlüğü ve mahkeme kararlarına olan saygıyı esas olarak tarafsız bir duruş sergiledik. Bugün, Bölge idare mahkemesi  idare mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararını bozmuştur. Türkiye hukuk devletidir ve yargı kararları uygulanmalıdır diyen İsmail KONCUK Bey'in bugünkü açıklamalarında yargı kararını ve yargıyı hedef alan açıklamaları hiç şık olmamıştır. Bu yargı kararı İsmail KONCUK'un ruh halini bozmuştur. Sayın KONCUK'un bugün mahkeme kararlarıyla ilgili atmış olduğu twitler KONCUK'un ruh halinin sağlıklı olmadığının göstergesidir. Sayın KONCUK'a göre mahkeme kararları lehlerine verildiği zaman Türkiye hukuk devletidir. Mahkeme kararları aleyhlerine verildiği zaman ise yargıyı hedef göstererek hukuk ölmüştür açıklaması yapıyor. Kısaca mahkeme kararı Koncuk’un lehineyse harika ; aleyhineyse tukaka ….

Sayın KONCUK'un  Sendikamızı da hedef alarak bürokrasinin başı olan Müsteşar Bey'de  kına yaksınlar üslubu ; KONCUK'un ruh halinin iyi olmadığını gösteriyor. Sayın KONCUK, kına yakmaya çok meraklıysa öncelikle genel merkez yöneticilerinden başlamalıdır. Sayın KONCUK'UN kına yakma muhabbeti , KONCUK'ruh haliyetini açıkça göstermektedir.

Şube müdürleri ile ilgili Eğitim-Bir-Sen olarak Ekim 2014 KİK toplantısına taşıdığımız; "Bakanlık taşra teşkilatı şube müdürlüğü sınavı ve atama sürecine ilişkin mahkeme kararları sonrası ortaya çıkan belirsizliğin giderilmesini teminen, Millî Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelikte, mahkeme kararları ve Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelikte gerçekleştirilen değişiklikler göz önüne alınarak düzenleme yapılması ve bu konudaki belirsizliğin giderilmesi sağlanmalıdır." teklifimiz sendika olarak yaşanan belirsizliğe ilişkin duruşumuzu ifade etmektedir.

Mahkeme kararlarını uygulayan ve özellikle şube müdürleri konusunda dik duruş gösteren feraset sahibi başta MEB Müsteşarı Yusuf TEKİN olmak üzere tüm MEB bürokratlarını tebrik ederim. Şube müdürlüğü konusunda son sözü mahkemeler söylemiştir. Burada herkesin mahkeme kararlarına saygı davet ediyor, bundan sonraki süreçte görevlerine devam edecek şube müdürü arkadaşlarımıza başarılar dileriz. Bireysel olarak davaları kazanan ve mahkeme kararını uygulayan Milli Eğitim Bakanı ve bürokratlarını ise tebrik ederiz

Ankara Eğitim-Bir-Sen 4 nolu şube başkanı Tekin KORKU

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.