Tektaş: "İnsanlığın Ortak Vicdanını Temsil Ediyoruz"

Tektaş: "İnsanlığın Ortak Vicdanını Temsil Ediyoruz"

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Esat Tektaş, Uşak Şubesi genişletilmiş işyeri temsilcileri toplantısında konuştu.

 Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Esat Tektaş, eylem ve söylemleriyle mazlumların, mağdurların yüreğine su serpen, onların sesi olmayı şiar edinen bir sivil toplum kuruluşu olduklarını belirterek, “Eğitim-Bir-Sen, eylem ve söylemleri birbiriyle asla çelişmeyen, adam gibi duruşu hiçbir zaman değişmeyen bir örgüttür ve bu tavrını, duruşunu Filistinli kardeşlerimiz için sergilemiştir, Mısırlı kardeşlerimiz için göstermiştir, Suriyeli mazlumlar için ortaya koymuştur, Somali’de, Arakan’da, Doğu Türkistan’da baskı ve zulüm görenlerin yanında yer alarak, gözler önüne sermiştir” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Uşak Şubesi genişletilmiş işyeri temsilcileri toplantısı öğretmenevinde yapıldı. Memur-Sen İl Temsilcisi Emin Acar, ilçe yönetim kurulları, işyeri temsilcileri ve okul yöneticilerinin katıldığı toplantıda konuşan Esat Tektaş, “Bir kuşağın diktiği ağacın gölgesinde, gelecek kuşaklar serinler” sözüne atıfta bulunarak, “Teşkilatımızın gerçekleştirdiği sivil itaatsizlik eylemi sonucu, daha düne kadar kamu kurum ve kuruluşlarına sokulmayan başörtülü kadınlarımız, Meclis’te hadleri bildirilen kadın vekillerimiz artık Memur-Sen’in yetiştirdiği ormanın gölgesinde serinleme imkânına kavuşmuştur. Bu serinleme, kuşaktan kuşağa artarak devam edecektir inşallah” şeklinde konuştu.
 
Önemli Kazanımlara İmza Attık
Konuşmasında, elde ettikleri kazanımlara da değinen Tektaş, taban aylığa net 123 TL, öğretmenlere 75+75 olmak üzere toplamda 150 TL özel hizmet tazminatı, 4/C’lilere 350 TL artış sağladıklarını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Böylece taban aylığı yüzde 17 artırdık, öğretmen maaşını yüzde 14 yükselttik, emekli ikramiyesinde 5.250 TL artış sağladık, emekli maaşlarını net 146 TL artırdık, 4/C’lilerin maaşlarında yüzde 50 iyileştirme sağladık. Taban aylık zammıyla eğitim çalışanlarının yüzde 95’ine daha fazla gelir artışı elde etmiş olduk. Masadaki mücadelemiz sonucu hükûmetin öngördüğü 5,5 milyarlık bütçe 8,5 milyara çıkmış oldu.”
 
İnsanlığın Ortak Vicdanını Temsil Ediyoruz
Esat Tektaş, Türkiye’de olduğu gibi, Filistin’de, Pakistan’da, Doğu Türkistan’da, Somali’de, Arakan’da, velhasıl insanlığın imtihana tabi tutulduğu her yerde sınavı başarıyla vermenin yanında, insanlığın ortak vicdanını temsil etmenin sorumluğunu da onurla taşımaya devam ettikleri, misyonlarının hakkını her platformda vererek sorumluluklarının gereğini yerine getirdiklerini vurguladı.
 
Karaçallık: Sendikal Kulvarda Yeni Bir Sayfa Açtık
Eğitim-Bir-Sen Uşak Şube Başkanı Mehmet Karaçallık ise, genelde ülkemizin ve insanlığın, özelde ise eğitim çalışanlarının sorunlarına çözüm üretmek, mazlumun ve mağdurun yanında, zalimin karşısında yer almak şiarıyla başlayan özlük ve özgürlük mücadelelerinde hak aramanın merkezi, çözümün adresi olmayı başardıklarını söyledi.
Her türlü oligarşiye karşı demokratik sistem içerisinde katılımcılığı esas alarak sendikal kulvarda açtıkları yeni sayfanın, sendikacılığın ideolojik kavga alanı olmaktan çıkmasına ve hizmet alanına dönüşmesine de vesile olduğunu belirten Karaçallık, “İnsanları ötekileştirmeyen, kucaklayan ve kuşatan misyonun temsilcileri olarak ‘iyilikleri artırmanın, kötülükleri engellemenin’ izdüşümü olarak algıladığımız sendikal mücadelemiz dünya mazlumlarının da sesi olmuştur” diye konuştu.  

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.