Temel Haklarda Pazarlık Olmaz!

Temel Haklarda Pazarlık Olmaz!

Eğitim Bir Sen Genel Basın Yayın Sekreteri Ali Yalçın, kılık ve kıyafet yönetmeliğinde yapılan değişikliğe dikkat çekerek, “İlkokul, ortaokul ve lisede ders merkezli özgürlük anlayışı yanlış olmuştur. Kimse başörtüsünü aksesuar olarak takmıyor. İnancının gereği olarak takıyorlar. Çocukları inançları ile yasal metinler arasında çelişkide bırakmak son derece yanlıştır. İnanç hürriyeti temel haklardandır. Temel haklarda pazarlık olmaz” dedi.

Seyhan İlçe Temsilciliği işyeri temsilcileri toplantısı Nezihe Yalvaç Anadolu Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi salonunda gerçekleşti. Toplantıya, Genel Basın Yayın Sekreteri Ali Yalçın, Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, Şube Yönetim Kurulu üyeleri, ilçe temsilcileri ve Seyhan işyeri temsilcileri katıldı.

 

Toplantıda konuşan Ali Yalçın, sendika olarak özlük ve özgürlük mücadelesi verdiklerini ifade ederek, özgürlükleri teminat altına almadan özlük noktasındaki iyileştirmelerin kalıcı olmayacağını söyledi. 28 Şubat öncesi emekli, memur ve işçilerin maaşlarında yapılan yüzde yüze yakın iyileştirmelerin ilk antidemokratik zeminde ellerinden alındığını vurgulayan Yalçın, “Yeniden sıfır noktasına dönülmemesinin yolu, demokrasinin korku tünelinden çıkmasına ve ham demokrasinin tam demokrasi olmasına bağlıdır” şeklinde konuştu.


Özlük ve özgürlük noktasında onlarca kazanıma imza attıklarını kaydeden Yalçın, kazanımlarını kitaplaştırarak bütün eğitim çalışanlarına ulaştırdıklarını, internet sitesinde de yayınların kısmına ulaşılabileceğini ifade etti.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğrencilerin kılık kıyafet yönetmeliğinde yeni değişiklikler yaptığını, tek tip kıyafet uygulamasına son verdiğini anlatan Yalçın, yeni değişikliklerin çok önemli değişiklikler olduğunu, tek tipçilik ve dayatmanın sona erdiğini dile getirdi.


Gelir dağılımı ve zengin fakir ayrımı etrafında yürütülen tek tip kıyafetin kusur örttüğü tezinin gerçekleri yansıtmadığını vurgulayan Yalçın, öğrencilerin giydiği aynı okul kıyafetlerinin bile kalite farkıyla ayrımı hissettirdiğine dikkat çekerek, “Kalemde, silgide ayakkabıda, cep telefonunda, kantinde; hayatın her alanında bu farklılık kendini hissettirmektedir. Fakirlik bir kusur ise eğer onu örtecek hiçbir üniforma yoktur. Doğu bloğu ülkeler ile komünist ülkelerin bile vazgeçtiği tek tip kıyafet uygulamasını sürdürmek için fetva arayanlar kendilerini boşa yormasınlar. Türkiye tekstil alanında öne çıkan ülkelerden biridir. Okul kıyafetini aldığınız paraya marka mağazadan birkaç takım elbise alma şansınız var. Bakanlık çocukların saçıyla, başıyla, kıyafetiyle uğraşmayı bırakmayı seçmiştir. Öğrencileri haki yeşili görme alışkanlığı içerisinde olanlar kendilerini formatlasınlar” değerlendirmesinde bulundu.
İmam hatip liselerinde okuyan öğrencilere kılık kıyafet sınırlaması getirilmemesinin ve inancının gereği başını örtmek isteyen öğrencilere haklarının iade edilmesinin çok yerinde bir karar olduğunu belirten Ali Yalçın, şöyle devam etti: “Fakat normal lise, ortaokul ve ilkokul kısmında bu hakkın olmayışı, ders merkezli özgürlük yaklaşımı son derece yanlıştır. Dün İHL'lerde sadece Kur'an-ı Kerim dersinde çocuklar başını örtsün demekle, bugün sadece Kur'an-ı Kerim'de baş örtülebilir, diğer derslerde açık olacak demek aynı şeydir. Dünkü yanlış bugün meşrulaştırılmıştır. İlkokul, ortaokul ve lisede ders merkezli özgürlük anlayışı yanlış olmuştur. Başörtüsünü kimse aksesuar olarak takmıyor. İnancının gereği olarak takıyorlar. Çocukları inançları ile yasal metinler arasında çelişkide bırakmak son derece yanlıştır. İnanç hürriyeti temel haklardandır. Temel haklarda pazarlık olmaz.”


“Adana Şubesi her ay en fazla üye kaydeden ve ilinde yetki için temposunu her geçen gün yükselten şubemizdir” diyen Yalçın, “Emekleriniz, gayretiniz ve adanmışlığınız için teşekkürlerimi sunuyorum” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Sezer: Başarımızı Yönetici Arkadaşlarımıza ve Temsilcilerimize Borçluyuz


Şube Başkanı Mehmet Sezer, Adana teşkilatı olarak il genelinde her geçen gün tempoyu artırarak yollarına devam ettiklerini belirterek, “Üye kaydında başarımızı sendika yöneticilerimize, işyeri temsilcilerimize ve bütün teşkilatımıza borçluyuz. Önceki yıl en fazla üye kaydeden şube olarak il bazında yetkiyi almak için üzerimize düşeni yapıyoruz. Eğitim-Bir-Sen olarak özgürlükler noktasında yol açan ve yol alan bir sendikayız. Sendikamıza olan teveccühün hakkını vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.


Yılmaz: Seyhan Teşkilatı Olarak Üzerimize Düşeni Yapıyoruz


Seyhan İlçe Temsilcisi Necmi Yılmaz ise, toplantının ev sahibi olarak yaptığı konuşmada, şunları söyledi: “Seyhan'da 8 binden fazla eğitim çalışanı var. İlçe olarak Türkiye'de birçok ilden büyük nüfusa ve çalışan oranına sahibiz. Çalışan oranına göre üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalışıyoruz. Adana Şubesi olarak yetkiyi alacağız. Bütün ilçelerimizde olduğu gibi biz de çalışma tempomuzdan ödün vermiyoruz.”


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.