TEOG'da Başarı Kapılarını Açacak 7 Altın Anahtar

TEOG'da Başarı Kapılarını Açacak 7 Altın Anahtar

Ortaokulların 8’inci sınıflara Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında düzenlenen ortak sınav tarihlerine sayılı günler kala uzmanlar öğrencilere altın değerinde tavsiyelerde bulundu.

 TEOG kapsamında yılda iki defa Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil ve Din Kültürü ve Ahlak bilgisi derslerinden sınava girecek öğrencilerin sınav psikolojisini üzerinden atmanın en önemli adım olduğunu hatırlatan Zambak Yayınları Rehberlik Psikolojik Uzmanı Mahmut Sarıgül, uyku düzeni, kahvaltı gibi alışkanlıkların sınav saatlerine göre ayarlanması tavsiye etti.

Stresten Uzaklaşın, Kendinize Güvenin
 
8. sınıflar için birinci dönem TEOG ortak sınavları 26-27 Kasım 2014 tarihlerinde yapılacak.  Sınava giremeyecek durumda olan mazereti olan öğrencilerin mazeret sınavları ise 13-14 Aralık 2014 tarihinde yapılacak.  Milli Eğitim müfredatına göre hazırlanan sınavlarda iki günde altı oturumda sınava girecek öğrencilerin sınav öncesi yapması gerekenleri Zambak Yayınları Rehberlik Psikolojik Uzmanı Mustafa Sarıgül şöyle özetledi; Sınavın yaklaşması ile birlikte öğrencilerin de stresi artıyor. Stres ve olumsuz psikolojinin çalışmayı düşürdüğünü aktaran Sarıgül, "8. sınıf öğrencileri önümüzdeki günlerde TEOG sınavına girecekler. Tabii ki her öğrenci bu sınavlarda güzel bir başarı ortaya koyarak bir üst eğitimine çok daha güzel imkânlarla devam etmek istiyor. Öğrencilerin başarı istemesi çok güzel ama ne yazık ki herkesi memnun eden bir sınav olamayabiliyor. Hayal kırıklıkları, karamsarlık ve ümitsizliğin hakim olduğu kendine güvenin sarsıldığı sonuçlarla da rastlanabilir. Sınavı öğrenciler gözlerinde çok büyütmeyerek ilk adımı atmalılar." şeklinde konuştu.
 
 
Sarıgül, çalışmayı zorlaştıran durumlardan birinin sınav psikoloji olduğunu belirterek şöyle söyledi;  “Sınıfta dersleri iyi dinleme, not tutma, bol soru çözme, tekrar yapma, anlaşılmayan konuları öğretmene sorma ve zaman planlaması gibi hususlar değerlendirilmediğinde, sonuçlar istendiği gibi olmuyor.” dedi. Uzman Psikolog Sarıgül,: “Öğrencilerin öncelikle kendine güvenmesi gerekiyor. Eğer yapabileceklerine inanırlarsa sorulara daha kolay çözüm bulacaklarını unutmasınlar. Bu psikoloji aynı zamanda öğrencilerin daha verimli çalışmalarına da katkı sağlayacak."

Sınıfta dersleri iyi dinleyen, not tutan, konuyla alakalı bol soru çözen ve tekrar yapan, iyi bir planla, huzurlu bir ortamda ders çalışan öğrencinin başarıyı yakalamaması için hiç bir neden olmadığını söyleyen Sarıgül; “Kendinize inanırsanız istediğiniz sonuca ulaşırsınız. Unutmayın,
1.Sınava yeterince hazırlandığından eminsen
2.Sınav haftası uyku ve yemek alışkanlıklarını düzenlediysen
3.Vaktinde salonda olduysan
4.Kendine inanıyorsan
5.Sadece bildiğin soruları yapıyorsan
6.Bunun bir sınav olduğunu unutmuyorsan
7.Hayatında başka sınavların da olduğunu biliyorsan başarı kapılarının sana açılacak." dedi.
 
26-27 Kasım tarihleri arasında yapılacak TEOG sınavında birinci gün Türkçe, Matematik ve Din Kültürü branşlarında 20'şer soru sorulacak. 9'da Türkçe oturumu ile başlayan sınavda öğrencilere her ders için 40 dakika verilecek. Öğrenciler ikinci gün ise Fen ve Teknoloji, TC İnkılap Tarihi, Yabancı dil branşlarından sınava girecek. 2. dönem TEOG sınavları ise 28-29 Nisan 201tarihkleri arasında yapılacak.       
 
 

Ortak Sınavlar 1.Gün Oturumları
 Ders Adı                               Başlama Saati           Soru Sayısı                Süresi
 TÜRKÇE                               09:00                         20                               40 Dakika
 MATEMATİK                      10:10                          20                               40 Dakika
 DİN KÜLTÜRÜ                  11:20                          20                               40 Dakika
 Ortak Sınavlar 2.Gün Oturumları
 Ders Adı                               Başlama Saati           Soru Sayısı                Süresi
 FEN ve TEKNOLOJİ            09:00                         20                                40 Dakika
 T.C. İnkılâp Tarihi                 10:10                          20                               40 Dakika
 YABANCI DİL                     11:20
 
 
8. sınıf TEOG sınav tarihleri
 Sınıf         Dönem        Sınav Tarihleri        Mazeret Sınavı Tarihleri    
 8.Sınıf     I.Dönem     26-27 Kasım 2014      14-15 Aralık 2014                      
 8.Sınıf     II.Dönem     28-29 Nisan 2014      10-11 Mayıs 2014

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.