TES: Adam Gibi Sendikayız

TES: Adam Gibi Sendikayız

Tüm yönlendirmelere rağmen, 205.724 eğitim çalışanının Türk Eğitim-Sen'e üye olması önemli mesajları içermektedir:

 

Hizmet kollarındaki sendika üye sayıları, 10.08.2012 Tarih ve 28380 Sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak ilan edildi.

 

Buna göre; toplam 2.017.978 kamu çalışanının 1.375.661'i sendikalı durumda olup, sendikalaşma oranı da geçen yıla göre % 4,42'lik artış göstermiş ve % 68,17 olarak gerçekleşmiştir.

 

Kamu görevlilerinin sendikalaşma oranı, beklenenin çok altında kalmış olmasına rağmen az da olsa bu sene artış sağlanması sevindirici bir gelişmedir.

 

Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu'nda da 951.360 eğitim çalışanının 605.691'i sendika üyesi olmuş ve sendikalaşma oranı da % 63,67 olarak gerçekleşmiştir.

 

Türk Eğitim-Sen de 205.724 üye sayısıyla memur sendikacılığının en etkili adresi olarak yoluna devam etmektedir. MEB’de görev yapan 180.674, üniversitelerde görev yapan 23.812 ve YURTKUR’da görev yapan 1.238 eğitim çalışanı üye olarak sendikamıza destek vermiş, bir kez daha gerçek ve etkili SENDİKACILIĞIN adresinin Türk Eğitim-Sen olduğunu göstermiştir. Resmi rakamlara göre, geçen yıl sendikamızın MEB’de 156.995, üniversitelerde 21.202 ve YURTKUR’da 1.103 olmak üzere toplam 179.300 üyesi bulunmaktaydı. Bir yıllık sürede, teşkilatımızın sergilediği başarılı çalışmalar sayesinde Türk Eğitim-Sen net 26.424 artış sağlamayı başarmıştır.

Öncelikle sendikamıza üye olarak destek veren bütün üyelerimize teşekkür ederiz.

 

Evet; eğitim çalışanları bir kez daha ilkeli ve onurlu sendikacılığa destek vermiş; duruşunu, siyasetin ve bürokrasinin isteklerine göre değil, eğitim çalışanlarının beklentilerine göre belirleyen sendikal anlayışın iradesini onaylamıştır.

 

Tüm yönlendirmelere rağmen, 205.724 eğitim çalışanının Türk Eğitim-Sen'e üye olması önemli mesajları içermektedir:

 

Eğitim çalışanları onurlu, ilkeli ve mücadeleci sendikacılığın ülkemizde büyüyerek yaşamasını arzulamaktadır,

 

İkbal tacirliği ve ulufe dağıtıcılığıyla sergilenen sözde sendikal anlayış, gerçek sendikal mücadele karşısında değersiz kalmaya mahkumdur,

 

Eğitim çalışanlarının gücünü siyasi ve bürokratik iktidara ipotek etmeyen, mücadelesini yalnızca eğitim çalışanlarının hak ve menfaatleri ekseninde yürüten sendikal anlayış her daim daha da büyüyerek yoluna devam edecektir,

 

Tehdit ve şantajla eğitim çalışanlarını baskılamayan, temsil ettiği kesimin mesleki onuru ve şahsiyetini koruma gayretini gösteren, hile ve kandırmayı asla bir yöntem olarak görmeyen, çalışanlara yalan vaatler ve gerçek olmayan sözler vermeyen, sadece doğruları söyleyen ve ahlakı bir hayat nizamı olarak kabul eden Türk Eğitim-Sen, eğitim çalışanlarının gerçek temsilcisidir.

 

İşte bu mesaj, bizlerin çalışma şevkini kamçılamakta ve mücadele azmini perçinlemektedir. Türk Eğitim-Sen olarak; bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da, her durum ve şartta temsil ettiğimiz kesimin hak mücadelesinin yılmaz savunucusu olacağımızın bilinmesini istiyoruz.

 

Eğitim çalışanları ve kamuoyu çok iyi bilmektedir: Tek bir örnek yoktur ki, eğitimi ve eğitim çalışanlarını ilgilendiren bir gelişme olsun da, Türk Eğitim-Sen müdahil olmasın. Eğitim çalışanlarının hakları sözkonusu olduğunda makam ve ikbal kaygısı taşımadan cesur bir duruş sergileyen Türk Eğitim-Sen; eylemlerle, davalarla, görüşme ve yazışmalarla, medya çalışmalarıyla ve kamuoyu baskısıyla çalışanların sesi ve tarafı olmuştur. Sendikamızın bu güçlü ve ahlaklı duruşu da, eğitim çalışanları tarafından teveccühle karşılanmış ve her zaman desteklenmiştir.

 

Türk Eğitim-Sen olarak; eğitim çalışanlarına güveniyoruz, onlardan ve cesaretimizden aldığımız gücümüze güveniyoruz.

 

'Bugün baharı yaşıyoruz, yarın sırtımızı dayadıklarımız giderse halimiz nice olur' korkusunu değil, her şart ve durumda en büyük olmanın hazzını yaşıyoruz.

 

Güzel ülkemizin her yerinde ve herkese karşı aynı tutumu ortaya koyuyor ve bu erdemli duruşumuzun mutluluğuyla coşuyoruz.

 

Ulufeleriyle hayat bulduklarımızın talimatları ve temsil ettiğimiz kesimin beklentileri arasında riyakarca çırpınmıyor; sokakta da, masa başında da, kapalı kapılar arkasında da aynı tavrı ortaya koyuyor ADAM GİBİ DURUYORUZ.

 

Bu adam gibi duruşa destek veren bütün üyelerimize bir kez daha teşekkür ediyor; sendikamızın sürekli büyümesine katkı sağlayan tüm işyeri, ilçe ve il temsilcilerimiz ile şube başkan ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızı tebrik ediyoruz. Allah onlardan razı olsun.

 

TÜRK EĞİTİM-SEN GENEL MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.