TES: Spor kulüplerinin paraları okullarda kalsın

TES: Spor kulüplerinin paraları okullarda kalsın

Bilindiği üzere 5 Kasım 2013 Tarihli ve 28812 Sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanan Okul Spor Kulüpleri Yönetmeliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmeliğin yürürlüğe girmesi ile birlikte; 1/4/1991 tarihli ve 20832 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanan Okul Spor Kulüpleri Yönetmeliği yürürlükten kaldırılmıştır. 5 Kasım 2013 Tarihli ve 28812 Sayılı Resmî Gazete’ de Spor Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliği yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

 Bakanlıkça 06.02.2014 tarih ve 43942091/845/534401 sayılı yazı ile de mülga yönetmelikten kaynaklanan spor paraları ile lig heyetleri paralarının mevzuatta karşılığı kalmadığı gerekçe gösterilerek söz konusu paraların bakanlık hesabına aktarılması talep edilmiştir. Söz konusu hesaplarda toplanan paraların okul öğrencileri ve velilerinin okullarında yapacakları faaliyetlerinde kullanılmak üzere toplanarak ilgili hesaplara yatırdığı aşikardır. Velilerin ve öğrencilerin kendi okulları yararına yatırmış olduğu bu paraların direk Bakanlığın hesabına alınması toplanma amacına aykırıdır. 

Türk Eğitim-Sen olarak Bakanlığa yazdığımız yazıda “spor paraları” ile “lig heyetleri paraları”nın, ilgi sayılı yazıdan rücu edilerek hesaplardaki paraların ilgili okulların okul hesabına/okul aile birliği hesabına aktarılması için talepte bulunduk.

 

İlgili yazımız için tıklayınız

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.