TOPLU SÖZLEŞME MASASINDA KESK ANARŞİSİ ve KAMU SEN'İN KOLTUK DAVASI

TOPLU SÖZLEŞME MASASINDA KESK ANARŞİSİ ve KAMU SEN'İN KOLTUK DAVASI

2015 yılı Toplu Sözleşme görüşmeleri KESK'in (Eğitim Sen) anarşist tavrı ve Türkiye Kamu Sen'in (Türk Eğitim Sen) koltuk davasıyla başladı.

 KESK Genel Başkanı Lami Özgen, görüşmelerin yapıldığı salona "Faşist devlet" sloganıyla girdi. Daha önce de defalarca KCK/PKK soruşturmaları kapsamında defalarca gözaltına alınan ve yargılanan Akil İnsanlar Heyeti'nde yer almasıyla da hakkındaki soruşturmaların askıya alındığı görülen Lami Özgen, “Benim yöneticilerim göz altında, siz burada oturuyorsunuz. Bu şartlarda kamu çalışanlarının haklarını mı savunacaksınız.” diyerek anarşist tavrını sürdürdü. Temmuz ayının sonunda KESK'in en büyük bileşeni olan Eğitim Sen Genel Merkezi, PKK operasyonları kapsamında basılmıştı. Anarşist tavır, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın kapısında başlamış KESK üyeleri ile güvenlik güçleri arasında gerginlik yaşanmıştı. İlgili kanuna göre üye sayısı en çok üç konfederasyonun başkanı, yedek üyesi ve teknik üyesinin toplantıda bulunma hakkı varken KESK kalabalık bir grupla toplantıya girmeye çalıştı ve oturma düzenine de itiraz etti.
 
Öte yandan Türkiye Kamu Sen de yetkili katılımcı sayısından daha kalabalık bir heyetle salona gelerek KESK'in yarattığı anarşizme ortak oldu. KESK ve Türkiye Kamu Sen gruplarından fazladan gelen davetsizler için sandalye getirilmesi önerildi. Sandalyede oturmayı kabul etmeyeceklerini söyleyen Türkiye Kamu Sen heyetindeki fazlalıkların yarattığı anarşi de görevlilerin koltuk getirmesi üzerine aşıldı.
 
KESK (Eğitim Sen) heyeti, sizin derdiniz AKP hükümeti değil Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bizzat kendisidir. Teröristbaşı Apo'ya, sayın Öcalan diyen zihniyetinizin çatal dilini devletimizin üzerinden çekin. Hükümetlerle hak mücadelesi yürütmek başka, devlet düşmanlığı yapmak başkadır. Burası da Kürdistan Cumhuriyeti Devleti değil Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir! Bu böyle biline!
 
Türkiye Kamu Sen heyeti, katılımcı sayısı kanunen bellidir. Kanuna itirazınız varsa bunun yeri toplantı salonu olmasa gerektir. KESK'le ortak grev yapa yapa Eğitim Sen'in anarşist tavrı size de bulaşmış görünüyor. Sizin derdiniz koltuk davası mıdır?
 
ATASEN olarak hem KESK (Eğitim Sen) hem de Türkiye Kamu Sen (Türk Eğitim Sen) yöneticilerinin memur sorunlarını gölgede bırakan anarşist tavırlarını kınıyoruz. Kamu çalışanlarının haklarının alınması gereken masada anarşist tahriklerin ve tribünlere dönük şovların hiçbir yararı yoktur.
Böyle işlerle uğraşacağınıza özellikle mali talepleri topal ördek konumuna düşmüş AKP hükümetine kabul ettirmek için çaba gösteriniz.
 
Kamu çalışanları sizden devlet düşmanlığı ya da koltuk davası gütmenizi değil adam gibi hak savunuculuğu yapmanızı beklemektedir!
 
ATASEN
Ata Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.