Tüm İller Boş Öğretmen Normlarını Duyuruya Çıkarmalıdır

Tüm İller Boş Öğretmen Normlarını Duyuruya Çıkarmalıdır

Tüm İller Boş Öğretmen Normlarını Duyuruya Çıkarmalıdır.

 Milli Eğitim Bakanlığı 18 Temmuz 2012 tarihinde öğretmenlerin il içi yer değiştirmelerine ilişkin kılavuzu yayımladı. Kılavuz birkaç hususta yeni değişiklik içermektedir. Öğretmenlerin itirazlarının yoğunlaştığı konulardan birisinin eğitim kurumu tercih sayısı olduğu herkesin malumudur.

Yürürlükte olan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin 25’nci maddesinin beşinci fıkrasında “İsteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme isteğinde bulunacak öğretmenler, atanmak istedikleri yerlerden en fazla 25 eğitim kurumunu tercih edebilirler. Öğretmenler başvurularında tercihleri dışına atanmayı kabul edip etmediklerini de belirtirler.” denilmektedir. 2011 Öğretmenlerin İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Kılavuzunda ise söz konusu yönetmeliğin bu hükmü İhlal edilmeye başlanmıştır. Bu kılavuzda  “İl içinde isteğe bağlı yer değiştirmek isteyen öğretmenler, başvuru süresi içinde atanmak istediği eğitim kurumunda norm kadro açığı bulunup bulunmadığına bakılmaksızın en fazla 10 (on) eğitim kurumu tercihinde bulunabileceklerdir.” denilerek on eğitim kurumunu tercih etme sınırlaması getirilmişti.


Ancak Milli Eğitim Bakanlığı 18 Temmuz 2012 tarihinde yayımladığı Kılavuzda ise “İl içi yer değişikliği talebinde bulunan öğretmenler, başvurularında alanlarında öğretmen ihtiyacı bulunup bulunmadığına bakılmaksızın en fazla 5 (beş) eğitim kurumunu tercih edebileceklerdir.” Şeklinde ifade edilmiştir. Bu durum öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde verilen hakkın alınması anlamına gelmektedir. Diğer yandan il içi yer değiştirme kılavuzu yayımlandıktan sonra bazı il milli eğitim müdürlüklerince boş normlar duyuruya çıkarılmışken, illerin önemli bir kısmı boş normları duyuruya çıkarmamıştır. Boş normlar açıklanmadığı için öğretmenler ölü tercih yapma tehlikesi ile karşı karşıya kalmaktadırlar. Bu durum ise öğretmneleri mağdur edecektir. Milli Eğitim Bakanlığı illere talimat vererek en kısa sürede tüm boş normların ilan edilmesini sağlamalı, tercihlerini yapanların olabileceği göz önünde bulundurularak; il içi yer değişikliğine başvuruda bulunmuş ancak tercihlerini değiştirmek isteyen öğretmenlere de gerekli kolaylığı sağlamalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.