TÜRK EĞİTİM-SEN BİR OKULDUR, KİME NELER ÖĞRETMEDİK Kİ?

TÜRK EĞİTİM-SEN BİR OKULDUR, KİME NELER ÖĞRETMEDİK Kİ?

İSMAİL KONCUK: ''TÜRK EĞİTİM-SEN BİR OKULDUR, KİME NELER ÖĞRETMEDİK Kİ?''

 Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, sosyal medyada yaptığı açıklamada MEB Hukuk Müşaviri Hayati Cankaloğlu’nu eleştirerek, şunları kaydetti:  “MEB 1. Hukuk Müşaviri Sn. Hayati Cankaloğlu İstanbul Valiliğine gönderdiği cevabi yazıda aynen şunları söylemektedir: 1-Bilindiği gibi; Anayasanın 138’inci maddesinde, ‘Yasama ve yürütme organları ile idare, mahkeme kararlarına uymak zorundadır; bu organlar ve idare mahkeme kararlarını hiçbir suretle değiştiremez ve bunların yerine getirilmesini geciktiremez’ denilmektedir. 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü kanunun 28’inci maddesinde de, Danıştay, bölge idari mahkemeleri, idari ve vergi mahkemelerinin esasa ve yürütmenin durdurulmasına ilişkin kararlarının icaplarına göre idarenin gecikmeksizin işlem tesis etmeye veya eylemde bulunmaya mecbur olduğu ve bu sürenin hiçbir şekilde kararın idareye tebliğinden başlayarak otuz günü geçemeyeceği düzenlenmiştir. Diğer yandan iptal kararları, idari işlemin hiç tesis edilmemiş gibi hukuk aleminden silinmesi sonucunu doğurur. Yani etkisi geriye doğru yürür, dava edilen işlemden önceki hukuki durumu işlem hiç yapılmamış gibi geri çevirir.

Breh breh sormak lazım, şimdiki görüşün böyleyse, daha önceki görüşlerin ne anlama gelmektedir, Hayati Bey? Bir zahmet, yazılarının sonunda, topu İnsan Kaynaklarına atmayı da bırak ve cesaretle, davayı kazanan yöneticilerin hemen göreve iade edilmesi gerektiğini söyleyiver. Tabi şunu da söylemeden duramayacağım, önceki görüşlerini bildiğim Sn. Hayati Cankaloğlu, Türk Eğitim Sen’in uyarı ve açtığı davalardan sonra hukuk bilgisini bir hayli geliştirmiştir. Türk Eğitim Sen’in bir okul olduğunu her zaman söyledim, bilmeyene çok şey öğreten bir okul, ancak geride çok şey öğrenmesi gereken o kadar çok adam var ki. Tabi ki, usanmadan, yorulmadan bu öğretici özelliğimizi, sonuç alana kadar çalıştırmaya devam edeceğiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.