Türk Eğitim Sen Ebs'yi Öğretmen Atamaları Konusunda  Eleştirdi

Türk Eğitim Sen Ebs'yi Öğretmen Atamaları Konusunda Eleştirdi

Türk Eğitim Sen Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'yu Öğretmen atamaları konusunda yaptığı açıklamalar sebebiyle sert bil dille eleştirdi

 Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ataması yapılmayan öğretmenlere, bakın neler tavsiye ediyor. Ahmet Gündoğdu diyor ki;


“Ataması yapılmayan öğretmenlerimiz hiçbir şekilde siyasi parti ve sendikalara angaje olmaması gerektiğini , bu öğretmenlerimizi sokakta Eğitimbirsen bile çağırsa sendikalarla sık sık yan yana görüntü verilmesinin sakıncalı olduğunu , Öğretmen atamalarının Şubat ayında yapılması için azami çaba gösterdiklerini dile getirdi.

Atanamayan öğretmenlerle ilgili mücadelenin siyaset ve sendikalar üstü olması gerektiğini işaret etti. Konuyla ilgili çok çarpıcı tespitlerde bulunan GÜNDOĞDU , Atanamayan öğretmenlerimiz ve özür grubu atamaları gibi konularda Kamusen ve Keskle sık sık eylem yapan öğretmen adaylarımızın ve öğretmenlerimizin , Başbakan’da benim Bakanım doğru yapıyor düşüncesi oluşturduğunu dile getirdi. Özellikle atanamayan öğretmenlere mesaj veren GÜNDOĞDU, Ataması yapılmayan öğretmenlerimizin marjinal grupların oyununa gelmemeleri gerektiğini dile getirdi.”

Biz de Ahmet Gündoğdu’ya soralım. Sen değil misin, ülkemizde 280 bin öğretmene ihtiyaç var diyen. Peki bir ülkede 280 bin öğretmen ihtiyacı varsa, siyasi iktidar bunu karşılamak için kılını kıpırdatmıyor ve atama bekleyen 350 bin memleket evladı işsizlikten inim inim inliyorsa, sendikalar bu manzarayı seyir mi etsin? Sendikaların görevi nedir?

Sendikalar sendikal sorumluluğunu yerine getirerek, eğitim çalışanlarının problemlerini, ataması yapılmayan öğretmenlerin problemlerini dile getirmemeli mi? Eğitim öğretim alanında yaşanan hiçbir problem sendikalar üstü değildir. Ahmet Gündoğdu engin sendikacılık tecrübenizle, bir liste yayınlayın da, sendikaların hangi konuda eylem yapıp yapmayacağını bilelim, ona göre eylem yapalım ya da yapmayalım.

Ahmet Gündoğdu, şu soruların da cevabını vermelidir. Ataması yapılmayan öğretmenler sendikaların desteği olmadan nasıl eylem yapabilecektir? Ya da ataması yapılmayan öğretmenler hiç eylem yapmamalı mıdır? Ceplerindeki,  harçlığı bile kısıtlı olan, babasının annesinin verdiği üç beş kuruşla hayatını devam ettirmeye çalışan, geleceğe ait umutları günden güne tüketilen, 36 arkadaşları intihar etmiş bu öğretmenler, bu ülkeyi yöneten siyasi iktidara varlıklarını nasıl hatırlatacaklar, yaşadıkları acıyı nasıl gösterecekler?

Sayın Gündoğdu, sizin derdiniz ataması yapılmayan öğretmenler midir, yoksa onların sendikalar öncülüğünde yaptığı eylemler sebebiyle siyasi iktidarın yıpranıyor olması mıdır? Siyasi iktidarın yıpranıyor olması, Türk Eğitim Sen olarak bizim umurumuzda değildir. Siyasi iktidar yıpranmak istemiyorsa, adam gibi bir öğretmen atama politikası ortaya koymalı idi. Yıllardır bunu başaramayan siyasi iktidar elbette tepki çekecektir. 2002 yılında ataması yapılmayan öğretmen sayısı 70 binlerde iken, Sayın Başbakan seçim meydanlarında, bunların tamamını atayacağız, demiyor muydu? Ne oldu? Son on yılda atama bekleyenlerin sayısı 350 bine çıkmadı mı? Bunun sorumlusu sendikalar mı, yoksa siyasi iktidar mıdır?

Siz ne yaparsanız yapın, bizi ilgilendirmiyor, sendikacılık anlayışınız, stratejiniz sizi ve üyelerinizi ilgilendirir, ancak Türkiye Kamu Sen adını anarak açıklama yapma hakkınız bulunmamaktadır, boyunuzdan büyük laflar etmeyi bırakın. Diğer sendikaları karalayacağınıza, bir gün de olsa, sendika olduğunuzu hatırlayarak çalışanların hakları için, ataması yapılmayan memleket evlatları için, işsiz gezen milyonlarca gencimiz için, pastadan aldığı pay her geçen gün azalan kamu çalışanları için siyasi iktidara ve Sayın Başbakana iki çift laf edin, alanlara çıkın.  

Ahmet Gündoğdu, bak, Nabi Avcı Şubat’ta atama yapılmayacağını açıkladı. Sayın Başbakan, valiler toplantısında bütçe varsa atama yapılır, yoksa olmaz, diye açıklama yaptı. Aynı Başbakan değil miydi, hazinenin Cumhuriyet tarihinin en dolu kasasına sahip olduğunu, kasanın altın ve dövizle dolu olduğunu söyleyen, aynı Başbakan değil miydi, ülkede kişi başına düşen milli gelirin 2500 dolardan 10.500 dolara çıktığını söyleyen, aynı Başbakan değil miydi, Türkiye’nin Dünyanın 16. Büyük ekonomisine sahip olduğunu söyleyen. Aynı Başbakan şimdi çıkmış, bütçe varsa atama yapılır, yoksa yapılmaz diyor ve aynı gün Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı atama yok diye açıklama yapıyor. Ahmet Gündoğdu, şimdi Başbakana iki çift laf etmeyelim mi? Emredersin, canın sağ olsun Sayın Başbakanım mı diyelim, bu çocuklar sizin gül hatırınız için bir beş, on yıl daha beklesin, ne olacak mı, diyelim.

Ahmet Gündoğdu, haddini bil, sendikacılığın ne için yapılması gerektiğini bil, sözlerini akıl ve vicdan süzgecinden geçirerek söyle. Biz Türk Eğitim Sen olarak, ataması yapılmayan öğretmenlere her zaman destek verdik, vermeye de devam edeceğiz.Sen işine bak, sıcak koltuğunda oturmaya devam et.

TÜRK EĞİTİM SEN GENEL MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.