Türk Eğitim Sen MHP'yi Ek Zam Desteği İçin Ziyaret Etti

Türk Eğitim Sen MHP'yi Ek Zam Desteği İçin Ziyaret Etti

Türk Eğitim Sen MHP'yi Ek Zam İçin Ziyaret Etti

 Kamu çalışanlarının yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için ek zam verilmesi talebimizi siyasi partilerle yaptığımız görüşmelerle gündeme taşımaya devam ediyoruz.

Bu çerçevede konfederasyon Genel Başkanımız İsmail Koncuk ve Türkiye Kamu-Sen Yönetim Kurulu Üyeleri MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret etti.

KONCUK: TBMM’DE KAMU ÇALIŞANLARINA DESTEĞİNİZİ BEKLİYORUZ

MHP Genel Merkezinde gerçekleşen görüşmede kamu çalışanlarının yaşadığı sıkıntıları ve ekonomik zorlukları anlatan Genel Başkan İsmail Koncuk, “Ek zam talebimize destek olmaları ve TBMM gündemine taşımaları amacıyla siyasi partilerimize ziyaretler gerçekleştiriyoruz” dedi. Koncuk, “Bilindiği üzere 2014 yılında kamu çalışanlarına sadece 123 TL’lik bir zam yapıldı. Bu zammın orta noktası yüzde 5,2 anlamına geliyor. Emeklilerimize de 140 TL zam yapıldı. Emekli maaşlarının oranlarının düşük olduğunu değerlendirdiğimizde yapılan zam yüzde 5’i bile bulmadı.

2014  yılı sonunda gerçekleşen enflasyon yüzde 8.17 olmuştur. Emekliler ve memurlar enflasyonun altında kalmıştır. İktidar her fırsatta, “Biz sizleri enflasyona ezdirmiyoruz” diyor ama bu rakamlar tüm gerçekleri ortaya koymaktadır.

Kamu çalışanlarının 2013 yılı Aralık ayına göre 2014 yılının aynı ayında alım güçlerinde 403 TL’lik bir azalma oldu. Siyasi iktidarın bu noktada açıklamaları da son derece enteresandır. Başbakan “Kamu çalışanlarına yüzde 17 zam yaptık” diyor. Eğer yüzde 17 zam yapıldıysa memurların cebine 425 TL girmesi gerekirdi ama cebimize giren para sadece 123 TL’dir.

Maliye Bakanı da Başbakan’a tezat bir açıklamayla “Memura yüzde 8,5 zam yaptık” diyor. Eğer Maliye Bakanının dediği oranda zam yapılmış olsa cebimize 213 TL girmesi lazım ama verilen zam 123 TL’dir. Ne yazık ki her iki açıklamada  doğru olmayan açıklamalardır.

Biz Türkiye Kamu-Sen olarak  6 Aralık 2014 tarihinde yüzde 12’lik bir ek zam talebiyle Ankara’da 25 bin üyemizin katılımıyla büyük bir miting yaptık. Yüzde 12’lik bir ek zam en düşük devlet memuru maaşında 201 TL’lik bir artış, ortalama memur maaşında ise 262 TL artış anlamına gelmektedir.  Elbette gözümüz yok ama Hakim ve Savcılarımıza bir kalemde 1155 TL zam yapıldı. Bu bir ihtiyaç ise kamu çalışanlarına da 200 – 250 TL civarında bir ek zam ekonomik veriler dikkate alındığında büyük bir ihtiyaç haline gelmiştir.

Kamu çalışanları ve emeklileri aileleri ile birlikte hesapladığımızda 20 milyonluk bir nüfustan bahsediyoruz. Ancak Hükümet bugüne kadar ek zam talebimizi yerine getirmedi. Öncelikle Milliyetçi Hareket Partisi’nden başlayarak devamında Cumhuriyet Halk Partisi ve sayın Başbakan’a da bu talebimizi ileteceğiz. Milliyetçi hareket Partisi’nin sosyal konulardaki hassasiyetini çok yakından bildiğimiz için TBMM’de bu taleplerimize destek olmanızı rica ediyoruz” dedi.

Genel Başkan İsmail Koncuk konuşmasının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye kamu görevlilerinin 2014 yılında yaşadıkları sorunları ve ek zam taleplerini içeren bir dosya sundu.

DEVLET BAHÇELİ: BÜTÜN MİLLETVEKİLLERİMİZLE SİZLERİN TEMSİLCİSİ VE SAVUNUCUSU OLMAYA HAZIRIZ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise, “Kamu çalışanları ve emekliler dikkate alındığında çok büyük bir kesim mağdur edilmektedir” dedi. Bahçeli, Türkiye Kamu-Sen’in değerli Genel Başkanı ve bağlı sendikaların Genel başkanlarına bu ziyaretleri için çok teşekkür ediyorum. MHP’nin sosyal politikalara olan duyarlılığı nedeniyle bu konular her zaman gündemimizdedir.

Sayın Koncuk’un da ifade ettiği gibi Başbakan ve Maliye Bakanının memur zamlarına ilişkin yaptığı açıklamalar birbirleriyle ne kadar tutarsız olduklarını bir kez daha göstermesi bakımından çok önemlidir. Çok büyük bir nüfusu içinde barındıran kamu çalışanları ve emeklileri de dikkate aldığımızda önemli bir kesim mağdur edilmektedir.

Bizler sizlerin önerilerinizin ışığında TBMM’de görev yapan 52 milletvekilimizle birlikte konunun temsilcisi ve savunucusu olmaya hazırız. Parti politikalarımız açısından da bunların üzerinde ciddiyetle dururuz. Seçim dönemine girdiğimiz şu günlerde siyasi patiler seçim beyannameleri hazırlıkları içindeler. Bu görüşleriniz ve ileri ki dönemlerde sunacağınız öneriler, raporlar partilerin seçim beyannamesinde kamu çalışanlarının sosyal ve ekonomik meselelerinin ifadelerinde kolaylık sağlayacaktır. Bu noktada siyasi partilere yapacağınız ziyaretler ve konuyu dillendirmeniz son derece önemlidir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak kamu çalışanları ve emeklilerin sorunlarına çözüm üretecek yaklaşımlara sahibiz. Sorunları da, çözümünü de biliyoruz, haklı davanızda yanınızda olmaya devam edeceğiz” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisine yapılan ziyarete, Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Türkiye Kamu-Sen Genel Mali Sekreteri ve Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkanı İlhan Koyuncu, Türkiye Kamu-Sen Genel Toplu Sözleşme Sekreteri ve Türk İmar-Sen Genel Başkanı Necati Alsancak, Türkiye Kamu-Sen Genel Mevzuat Sekreteri ve Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Mehmet Özer, Türkiye Kamu-Sen Genel Basın Sekreteri ve Türk Haber-Sen Genel Başkanı Sedat Yılmaz, Türkiye Kamu-Sen Genel Sosyal İşler Sekreteri ve Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Şerafeddin Deniz, Türk Kültür Sanat-Sen Genel Başkanı Hasan Hüseyin Yılmaz, Türk Emekli-Sen Genel Başkanı Osman Özdemir’de katıldı.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz ek zam talebimizi TBMM çatısı altına taşıyabilmek amacıyla önümüzdeki günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile de görüşecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.