Türk Eğitim-Sen Sendikal Alanını Genişletti

Türk Eğitim-Sen Sendikal Alanını Genişletti

Türk Eğitim-Sen Sendikal Alanını Genişletti

 Türk Eğitim-Sen Artvin Şubesi sendikacılığa farklı yaklaşımlar getiriyor.Şube yönetim kurulu üyeleri Eğitim Fakültesi Öğrencilerine sendikayı, sendikacılığı ve Türk Eğitim-Sen'i anlattı.Sendikadan yapılan açıklama:

Türk Eğitim-Sen Artvin Şubesi Yönetim Kurulu olarak Artvin Çoruh Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde öğretmen adaylarıyla buluştuk.Türk Eğitim-Sen’in dününü, bugününü ve ilkesel anlamda sendikacılıktaki yerini anlattık. Eğitim Fakültesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferans, Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı İsrafil BAYRAK’ın yönetim kurulu ve denetleme kurulu heyetini öğrencilere tanıtımıyla başladı. Şube Başkanı İsrafil BAYRAK konuşmasında, “Türkiye Eğitim-Sen’in ilk kurulduğu yıllardan bu yana tam 16 hükümet, 11 farklı başbakan, 5 cumhurbaşkanı geldi. Hükümetler, başbakanlar değişti, milletvekilleri değişti, cumhurbaşkanları değişti ama Türkiye Eğitim-Sen, hep dimdik ayakta kaldı. Kimsenin arkasına saklanmadı. Kimseden güç almadı. Kimseden medet ummadı. Kimseden de korkmadı.
İlk büyük eylemimizi yaptığımız 5 Ocak 1993’te Başbakan, Süleyman Demirel’di. 17 Aralık 1994 tarihinde 100 bin kişiyle Tandoğan’ı inlettiğimizde ve 21 Ekim 1995’te 200 bin kişiyle Kızılay Meydanı’nda “zulme ve sefalete son” dediğimizde Başbakan, Tansu Çiller’di. 21 Aralık 1996’da 100 bin kişiyle protesto ettiğimiz Başbakan da; 15 Haziran 1997’de 28 Şubat sürecine isyan ederken, “Kesintisiz demokrasi istiyoruz” diyerek yollara düşüp, hakkını savunduğumuz Başbakan da Necmettin Erbakan’dı. 1 Aralık 2000’de Emek Platformu ile beraberce, memurun yüzde 80 katılımı ile iş bıraktığımızda da, 31 Ağustos 2002’de, 55 bin kişiyle Kızılay’ı memurlarımızın hakları için inlettiğimizde de iktidarda DSP-MHP-ANAP Koalisyonu vardı. 26 Ağustos 2006’da 35 bin memur, hakları için Kızılay’a koşmuştu. 25 Kasım 2009’da ve 23 Mayıs 2012’de birer gün iş bıraktığımızda da AKP’den gerçek anlamda toplu sözleşme-grev hakkımızı, sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesini ve adaletsizliklerin son bulmasını istiyorduk. Biz hak ararken, iktidarda kimin olduğuna bakmadık. Biz hak mücadelesinde kimseye paravan olmadık; kimseye göbekten bağlanmadık.
Bağlı olduğumuz tek yer vardır; o da Türk milleti ve onun hassasiyetleri, bayrağı, dili, birliği, bütünlüğü..
Biz; değişen dengelerde, güce göre saf değiştiren, menfaate göre yer belirleyen, omurgasız ve ilkesiz, günün adamlarına inat; belirlediğimiz ilkeler çerçevesinde dosdoğru yolda ilerliyor ve geçtiğimiz her noktaya Türk Eğitim-Sen’in mührünü vuruyoruz.” dedi. Denetleme Kurulu Başkanı Nizamettin TORUN, sendika ve sendikacılığın gelişimi üzerine konuştu.Şube Sekreteri Fatih AKYURT ve Şube Mali Sekreteri Mehmet Fatih KARAARSLAN’ın hazırladığu video sunumu yapıldı. Şube Basın Sekreteri Mustafa ODABAŞ, öğrencilere eğitim sisteminin yaşadığı çıkmazları örnekler ve çözüm önerileriyle birlikte anlattı. Şube Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Fatih AVCI ise Atanamayan öğretmenlerin yaşadığı sorunların çözümü için önerilerde bulundu.
Konferans öğrenciler tarafından yönetim kurulu üyelerimize yöneltilen sorularla devam etti. Etkinlik, öğrenciler tarafından Türk Eğitim-Sen adına Şube Başkanı İsrafil BAYRAK’a çiçek takdimiyle son buldu.


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.