Türk Eğitim Sen üyelerinden tasarı eylemi

Türk Eğitim Sen üyelerinden tasarı eylemi

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen üyeleri, meclise gönderilen tasarı ile Milli Eğitim Bakanlığı’na tabi bütün okul müdürü ve yardımcılarının görevden alınacağı iddiaları üzerine İstanbul Valiliği önünde eylem yapacak.

 Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, TBMM'ye sevk edilen dershanelerin kapatılmasına ilişkin kanun tasarısı içinde Milli Eğitim Bakanlığı'na tabi bütün okul müdürü ve yardımcılarının görevden alınmasının ön görüldüğünü savunarak, bu durumun eğitim camiasında büyük şok yaşanmasına neden olduğunu söyledi. Bostan, "Hükümet bu tasarıyla herhangi bir sınavı ön görmeden, bilgi, liyakat, başarı ve deneyimi bir tarafa bırakarak, partinin ilçe ve il teşkilatlarına hizmet edecek ve bunlara kaynak sağlayacak kişileri valilerin oluruyla okul müdürü ve müdür yardımcısı olarak atamak istemektedir. Nitekim bir okul müdürü, İl Özel İdaresi tarafından yapılan ve şartnamede yer alan hizmetleri yerine getirmeyen 1,5 milyar liraya yakın şişirme ihaleyi imzalamadığı için sürgünden sürgüne gönderilmektedir. Hiçbir demokratik ülkede yaşanması bile tasavvur edilemeyen, akla hayale gelmeyen ve akla ziyan yöntemlerle milli eğitimi ve devleti işgal etme gayretinin anlamı nedir?" dedi.

Bostan, Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen İstanbul teşkilatları olarak 19 Şubat 2014 Çarşamba günü saat 12.00'de İstanbul Valiliği önünde konuyla ilgili eylem yapacaklarını açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.