Türk Eğitim Sen'den Eğitim Bir Sen'e Hodri Meydan

Türk Eğitim Sen'den Eğitim Bir Sen'e Hodri Meydan

AHMET GÜNDOĞDU; YÜREĞİN YETİYORSA GEL 21 MAYIS’TA İŞ BIRAKALIM!

 ükümetin, 14 Mayıs’ta yapılan Toplu Sözleşme görüşmesinde kamu çalışanlarının ücretlerine  % 3+3 zam teklifi üzerine; Genel Başkanımız İsmail KONCUK, sendikaların birlikte ortak tepki oluşturmalarını sağlamaya çalışmıştır.

Bu amaçla ilk olarak, aynı gün saat 17:30’da Memur-Sen Genel Merkezini ziyaret eden Genel Başkan Koncuk, Ahmet Gündoğdu’ya birlikte İş Bırakma eylemi yapmayı teklif etmiştir.

Hükümetin masada taleplerimizi karşılamaması durumunda 21 Mayıs’tan sonra bu eylemin yapılabileceğini ifade eden Genel Başkan Koncuk, henüz eylem için bir tarih belirlenmediğini, Memur-Sen’in istemesi durumunda daha önceki bir tarihte de, yani18 Mayıs ya da 21 Mayıs’ta da, eylemin gerçekleştirilebileceğini söylemiştir. Bu davete, Memur-Sen’in vereceği cevabı da gece saat 22:00’a kadar bekleyeceklerini söyleyen Genel Başkan Koncuk, ertesi gün saat 12:30’da KESK Genel Merkezine yaptığı ziyarette Memur-Sen’den herhangi bir cevap gelmemesi üzerine KESK ile birlikte 23 Mayıs tarihini ilan etmiştir.

Bu yaşanan gerçeğe rağmen, Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu tarafından yapılan “18 Mayıs’ta iş bırakma eylem teklifimizi Kamu-Sen kabul etmedi” haberi tamamen yalandır.

Nitekim Memur-Sen’in resmi internet sitesindeki “KAMU-SEN BAŞKANI KONCUK'TAN MEMUR-SEN'E ZİYARET” haberi incelendiğinde de bu yalan, ayan beyan ortaya çıkacaktır (haberin linki: http://www.memursen.org.tr/haberdetay.php?fide=2646).

 

Kendi sitelerinde bizim ziyaretimizi haber yapan Ahmet Gündoğdu iş bırakma davetimize herhangi bir cevap vermediği gibi olumlu ya da olumsuz bir değerlendirmede de bulunmamıştır.

Buradan Ahmet Gündoğdu’ya çağrıda bulunuyoruz: Gel yüreğin yetiyorsa 21 Mayıs’ta beraber iş bırakma eylemi yapalım!

Madem masaya yönelik bir eylem yapılması gerektiğini söylüyorsun, zaman geçmiş değildir, Toplu Sözleşmenin henüz bitmemiş olduğu bu tarihte biz Kamu-Sen olarak eyleme hazırız. KESK Kabul ederse 23 Mayıs olarak ilan ettiğimiz eylemi iki gün önceye çekmeye hazırız. Eğer KESK bu teklifi kabul etmez ise biz Türkiye Kamu-Sen olarak 21 Mayıs’ta Memur-Sen ile ve 23 Mayıs’ta da KESK ile birlikte iki gün İş Bırakma eylemi yapacağımızı taahhüt ediyoruz.

Peki sen, kamu çalışanlarının hak mücadelesi için, Hükümet iradesine rağmen İş Bırakma cesaretini gösterebilecek misin? Hodri meydan!

Kamu çalışanlarının haklı eleştirilerini bertaraf etmek için, gerçekleri çarpıtmak ve sendikal mücadeleyi engellemek sendikal ahlakla bağdaşmamaktadır.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.