Türk İmar-Sen'in Bayındır Memur-Sen’e Cevap

Türk İmar-Sen'in Bayındır Memur-Sen’e Cevap

Türk İmar-Sen'in Bayındır Memur-Sen’e Cevap

 Bankasında yıllardır bir türlü alamadıkları yetkiyi almak için, çalışanın teveccühü yerine türlü türlü oyunları bu sene sahneye koyanlar utanmadan birde sendikamıza dil uzatmışlardır. Usulsüzlüklerine kılıf uydurma telaşına girmişlerdir.

Yetki süreci için önemli bir gün olan 14 Mayıs’ta İller bankası veznesinin ek bordro ve diğer işlemler için 16:00’ya kadar açık olacağı sendikamıza bildirilmiştir. Ancak kapalı kapılar ardında malum sendika temsilcilerine el altından saat 16.00’dan sonra süresiz açık tutulacağı talimatını veren yetkililer bunun hesabını er ya da geç vereceklerdir.

Bu vebalin altında inim inim inleyeceklerdir. Sendikamızın Ankara 4 Nolu Şube Başkanı Ethem Yaşar YILMAZ ilkeli sendikacılık gereği kurallara uyarak saat 16.00 ya kadar yapmış olduğu üyelerin ek bordro işlemlerini tamamlamış ve 16 üye farkı ile yetkiyi Sendikamıza kazandırmıştır.

Ancak tüm kirli ittifaklara rağmen yetkiyi aldığımız birilerine haber verilerek veznenin kapanış saati uzattırılmış ve yeni bir oyun tezgâhlanmıştır.

Aradaki farkın kapatılması için baskı uygulanarak son dakikada üye yaptırılarak farkı kapatmanın mücadelesini sahada değil veznede sürdürmüşlerdir. Bu vesile ile İller Bankasında ki bazı yetkililer sendikal ayrımcılık yaptıklarını kanıtlamışlardır. İlkeli sendikacılık Kamu Çalışanlarının hak ve hukukunun korunması ve gelişmesi için mücadele etmektir. Malum sendika dört yıldır Genel olarak yetkili olmasına rağmen hem İller Bankası Çalışanları hem de genel olarak tüm memurlarımız için hükümetin önerdiği tekliften daha aşağı zam alarak tarafını belli etmiştir.

Genel yetkili oldukları yıldan itibaren İller Bankası çalışanları için hiçbir mücadele vermeyen, İLBANK Yasasının oluşturduğu mağduriyetlere ses çıkarmayanların yetkiyi çalışan teveccühü ile değil de ancak böylesi oyunlarla almaya çalışmaları ne derece kirli bir anlayışa sahip oldukları göstermektedir.

Malum sendika illegal oyunlarıyla ve baskıyla üye yapmanın dışın da oyunlarına yeni bir oyun eklemek isterken Şube Başkanımızın dikkatini çekmiştir. Biz Sendika olarak her yerde doğrunun dürüstlüğün olmasından yanayız bu sebeptendir ki saat 16.00 da kapatılması gereken bir veznenin talimatla açık olmasının ve işlem yapmasını fark edildiği an usulsüz iş yapmanın zararını görmemek adına haklarımızı savunmak en doğal hakkımızdır. Şube Başkanımız İller bankasında görevli olmayan ve aynı zamanda sendikal görevi de bulunmayan bir kişinin vezne de üye formları ile uğraştığı görmüştür.

İller Bankasında görev yapmayan ama bankanın veznesinde ve sendika formları ile uğraşan yabancı şahıs Şube Başkanımız Ethem Yaşar Yılmaz tarafından uyarılmıştır. Uyarıya rağmen bu şahsın veznede durmaya devam etmesi nedeniyle bir tartışma yaşanmıştır.

Bu şahsın Bayındır Memur-Sen’in çalışanı olduğu ve İller Bankası ile hiçbir alakası olmadığı anlaşılınca hukuksuzluklarının ve kirli oyunlarının üzerlerini örtmek için bize şiddet uyguladılar yalanına sarılmışlardır.

İller Bankasından bir temsilci yerine vezneye sendikada çalışan bir işçiyi gönderecek kadar sendikal faaliyetlerden uzak ve sendikal bilgiden yoksun bu zevatların attıkları çamur her zaman olduğu gibi yine üstlerine yapışmıştır. Yoksa sendikal bilgileri varda İller Bankasına kendilerini gelmeye yürekleri mi yoktur da kimsenin tanımadığı birini göndermişlerdir?

Bütün sendikal varlıklarını mevcut iktidara borçlu oldukları alenen bilenen ve bunun diyeti olarak toplu sözleşmede hükümetin teklifinden bile daha düşük bir zam oranına evet diyen bu zihniyete diyeceğimiz sizin bir yolunuz yoktur. Kraldan çok kralcı olanların Makam koltuğunu gücü, idarenin gölgesinde üye yapanların bize baskı yapıyorlar suçlamasını da yöneltmesi gülünüp geçilecek bir durumdur.

Bunlar sendika değil olsa olsa ancak bir menfaat örgütüdür. Ahlaklı bir tavırdan yoksun olarak varlıklarını sürdürerek çamur çukurunun içinde debelenmeye devam etmekte onlara yakışmaktadır.

Ama şunu iyi bilsinler ki neyin gölgesinde, kimin dizinin dibinde olursanız olun sizden hesap sormaya ve yaptığınız hukuksuzluklara karşı çıkmaya devam edeceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.