Türkeğitimsen Tüm Mağdur Öğretmenler Adına Alanlara İniyor

Türkeğitimsen Tüm Mağdur Öğretmenler Adına Alanlara İniyor

Türkeğitimsen 4+4+4 sistemi ile mağdur olan tüm öğretmenler adına Milli Eğitim Bakanlığı önünde büyük bir eyleme hazırlanıyor... Türkeğitimsen Genel Başkanı İsmail KONCUK'un önümüzdeki hafta Pazartesi günü yapılacak eylem öncesi Kamudanhaber sitemize konuyla ilgili vermiş olduğu demeç ve Basın açıklaması şu şekildedir.Ülkemizin geleceğini yetiştiren öğretmenlerimize reva görülen bu haksız uygulamaların artık daha fazla devam etmemesi gerektiğini ve Milli Eğitim Bakanlığının , Öğretmenleri Mağdur Etme Bakanlığına dönüştüğünü dile getiren KONCUK, Öğretmenlerimizin mağduriyetlerinin giderilmediği sürece her türlü eylemi meşru göreceklerini üyelerinden aldıkları gücü yine üyeleri için sonuna kad

 

Türkeğitimsen 4+4+4 sistemi ile mağdur olan tüm öğretmenler adına Milli Eğitim Bakanlığı önünde büyük bir eyleme hazırlanıyor... 

 

Türkeğitimsen Genel Başkanı İsmail KONCUK'un önümüzdeki hafta Pazartesi günü yapılacak eylem öncesi Kamudanhaber sitemize konuyla ilgili vermiş olduğu demeç ve Basın açıklaması şu şekildedir.

 

"Ülkemizin geleceğini yetiştiren öğretmenlerimize reva görülen bu haksız uygulamaların artık daha fazla devam etmemesi gerektiğini ve Milli Eğitim Bakanlığının , Öğretmenleri Mağdur Etme Bakanlığına dönüştüğünü dile getiren KONCUK, Öğretmenlerimizin mağduriyetlerinin giderilmediği sürece her türlü eylemi meşru göreceklerini üyelerinden aldıkları gücü yine üyeleri için sonuna kadar kullanacaklarını ve hiç bir masraftan kaçınmadan her türlü eylemi sonuna kadar yapacaklarını dile getirdi."

 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından önce iller arası yer değişikliği kılavuzu ardından ise özür durumuna bağlı yer değişikliği kılavuzu yayınlanmıştır. Yayınlanan kılavuzlarda yer değiştirmek isteyen öğretmenlere boş bulunan normlar açılmamıştır. Milli Eğitim Bakanlığı önce özür durumuna bağlı yer değiştirme işlemlerini yılda bir kez yapma kararı almıştır. Sonra il emri uygulamasını kaldırmıştır. Bununla da kalmamış eğitim kurumu bazında boş kadroları ilan etmesi yönetmelikle zorunluluk olmasına karşın boş normlar il bazında değerlendirilerek branşında norm kadro fazlası bulunan illeri ilana açmamıştır.Şubat ayında yapılması gereken özür durumuna bağlı yer değişikliklerini çıkardığı KHK ile yılda bir kez indiren bakanlık yine o dönemde sadece eşdurumundan yer değişikliği hakkı vermiş, sağlık ve öğrenim özrünü yok saymıştır. Bu dönemde ise sağlık ve eş durumu özrüne yer değişikliği hakkıverirken öğrenim özrünü yine yok saymıştır. Gelinen nokta da artık eğitim çalışanları her yer değiştirme döneminde nasıl bir uygulama yapılacağınıkestiremez hale gelmiştir. Özür grubu, il içi ve il dışı yer değiştirme mağduriyeti artarak devam etmektedir. MEB adeta bu mağduriyetleri görmez ve duymaz hale gelmiştir.

 

Türk Eğitim-Sen olarak bugüne kadar Milli Eğitim Bakanlığı’nın yanlış uygulamalarına karşı her türlü tepkimizi gösterdik. Davalar açtık. Çok sayıda açıklamalar ve eylemler gerçekleştirdik. Bundan sonra da bu kararlılığımızı sürdüreceğiz.

 

Türk Eğitim-Sen olarak;

 

Özür grubu, il içi ve il dışı yer değiştirme mağduriyetlerinin son bulması için MEB önünde 27 Ağustos 2012 Pazartesi günü saat 12:00 ‘de Milli Eğitim Bakanlığı önünde kitlesel basın açıklaması yapacağız.

 

Tüm eğitim çalışanlarını bu eyleme destek vermeye davet ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.