Türkiye Kamu-Sen  memura yüzde 12 ek zam istedi !

Türkiye Kamu-Sen memura yüzde 12 ek zam istedi !

Türkiye Kamu-Sen memura yüzde 12 ek zam istedi !

 Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, toplu sözleşmede hata yapıldığını ve memur maaşlarına zarar getirildiğini ileri sürerek, "Memurlara 2014 yılı ekonomik verileri ve revize edilen enflasyon tahmini de hesaba katılarak, yaşadığı zararların karşılanması için yüzde 12 oranında ek zam verilmesi zorunlu hale geldi" değerlendirmesinde bulundu.

Konfederasyondan yapılan yazılı açıklamada, kamu görevlilerinin toplu sözleşme masasında zarara uğratıldığı iddia edildi.

Açıklamada, "Yetkili konfederasyonun, geçen yıl gerçekleştirilen toplu sözleşme görüşmelerinde 123 liraya imza atmayıp, enflasyon farkını unutmasaydı ve hükümetin teklifi olan yüzde 3+3'e bile razı olsaydı, şu anda memurlar çok daha fazla zam alacaktı" ifadelerine yer verildi.

-"Resmi rakamlara göre memurun kaybı aylık 200 lirayı aştı"

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, konuya ilişkin açıklamasında, toplu sözleşmenin imzalandığı ilk günden beri memurları bu konuda uyardıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Enflasyon farkının dahi memurların gerçek kayıplarını karşılaması mümkün değildir. Resmi rakamlara göre memurun kaybı aylık 200 lirayı aştı. Bir yıl sonrasını dahi göremeyen ve memurların kazanılmış haklarını dahi savunmaktan aciz bir konfederasyonun 2 milyon 600 bin kamu görevlisi ile 1 milyon 900 bin dolayındaki emekliyi temsil yeteneğinden yoksun olduğu görüldü.

Memurlara 2014 yılı ekonomik verileri ve revize edilen enflasyon tahmini de hesaba katılarak yaşadığı zararların karşılanması için yüzde 12 oranında ek zam verilmesi zorunlu hale geldi."

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.