Türkiye, Terör Belasından Kurtulursa Dünyanın Süper Gücü Olur

Türkiye, Terör Belasından Kurtulursa Dünyanın Süper Gücü Olur

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye’nin terör belasından kurtulması halinde dünyanın süper gücü olacağını söyledi. Gündoğdu, terör sorununda ilk kez tüm kesimlerin irade beyan ettiğini söyledi.

 Çözüm süreci kapsamında çalışmalarına devam eden Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Üyesi Ahmet Gündoğdu, Iğdır Üniversitesi Konukevi’nde sendika üyeleriyle biraraya geldi. Gündoğdu, burada yaptığı konuşmada, çözüm süreci çalışmaları kapsamında bölgede bulunduğunu kaydetti.

Türkiye’nin 30 yıllık sorununun artık konuşulmaya başlandığını belirten Gündoğdu, “İlk kez, ‘bunu çözelim’, ‘çözebiliriz’ anlayışı var. Bu kavramlar konuşuluyor” dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı olarak kendisini sorumlu hissettiğini vurgulayan Gündoğdu, şöyle devam etti: “Çalışanların temsilcisi olarak, hükümetten 3-5 kuruş para istediğimizde ‘kaynak yok’ deniliyor. Fakat terörle mücadeleye 480 milyar lira harcanmış ve buna rağmen sorun çözülememiş. Ayrıca Ergenekon ile mücadeleye harcanan rakamın ne olduğunu hesaplayacak makine henüz icat edilmemiş. Dolayısıyla çalışanların hak ettiği payı alabilmesi için bu terör belasından kurtulmamız gerekiyor.”

Öz kaynakların terör nedeniyle ülkenin gelişmesi için aktarılmadığını, bunun için memurun cezalandırıldığını belirten Ahmet Gündoğdu, “Bugün Iğdır’ın birçok yerinde, Hakkâri’de ya da Ankara’nın Haymana İlçesi’nde geri kalmışlıktan dolayı memurlar sıkıntı içerisindeler. Bu geri kalmışlığın sorumlusu hükümetlerdir. Bunun için istihdamda güçlük çekilen bölgelere memur cebren gönderiliyor. Geri kalmış bölgelere cebren değil de, buraları cazip hale getirerek, orada çalışmayı teşvik eden devlet talebi de bu süreçte çok yoğun dinlendirdiğimiz konulardan biridir” şeklinde konuştu.

Gündoğdu, Memur-Sen Iğdır Temsilcilik yöneticileriyle birlikte Vali Ahmet Pek’i makamında ziyaret etti.

Valilik ziyaretinin ardından Gündoğdu ve beraberindekiler, Iğdır Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş’i ve Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz’ı ziyaret etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.