“Türkiye ve Dünyada Öğretmenlik” Raporunu Kitaplaştırdık

“Türkiye ve Dünyada Öğretmenlik” Raporunu Kitaplaştırdık

“Türkiye ve Dünyada Öğretmenlik” Raporunu Kitaplaştırdık

 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla hazırladığımız “Türkiye ve Dünyada Öğretmenlik” raporunu kitaplaştırdık.

Eğitim sistemiyle ilgili önemli adımların atıldığı, tabu haline gelen konularda reformların yapıldığı bir süreçte, bu reformları yürütecek olan öğretmenler üzerinden başlayan tartışmaların eğitime, eğitimcilere ve ülkemize bir fayda getirmeyeceği aşikârdır.

Öğretmenin eğitim sistemi içerisindeki kritik rolü ve öğrenci başarısına olan etkisi düşünüldüğünde, Türkiye’deki mevcut eğilimin son derece kaygı verici ve üzerinde kafa yorulması gereken bir konu olduğu açıktır.

Söz konusu kaygılardan yola çıkılarak hazırlanan “Türkiye ve Dünyada Öğretmenlik” raporu, Türkiye’deki öğretmenlerle OECD ve diğer ülkelerdeki öğretmenlerin durumunu; mesai, iş yükleri, tatilleri, çalışma şartları, aldıkları ücretler ve hayat standardı bakımından uluslararası verilerle karşılaştırarak, öğretmenler hakkında oluşturulan yanlış algı ve bilgi kirliliğine dikkat çekiyor.

Öğretmenliğe ilişkin önemli verilerin yer aldığı raporu kitaplaştırarak, teşkilatımıza, milletvekillerine, Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerine, üniversitelere ve diğer ilgili kurum ve kuruluşlara ulaştırdık.

Raporun tamamına, http://egitimbirsen.org.tr/yayinlarimiz/252-egitimbirsen.org.tr-252.pdf linkinden ulaşılabilir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.