TÜRKİYE’DE DİN EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI KOMİSYON RAPORLARI KİTAP OLARAK YAYINLANDI

TÜRKİYE’DE DİN EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI KOMİSYON RAPORLARI KİTAP OLARAK YAYINLANDI

Türk Eğitim-Sen’in, 11-12 Nisan 2015 tarihlerinde Türkiye’deki din eğitimini masaya yatırmak amacıyla Ankara’da düzenlediği “Türkiye’de Din Eğitimi Çalıştayı” kitap haline getirildi.

Hatırlanacağı üzere çalıştaya, alanında uzman akademisyenlerin yanı sıra din eğitiminde görev yapan öğretmen ve İmam Hatip Okullarının yöneticileri katılmıştı.
Çalıştay’da “Yükseköğretimde Din Eğitiminin Problemleri ve Geleceği Komisyonu”, “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Derslerinin (İlk-Orta-Lise) Öğretiminde Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri Komisyonu”, “İmam Hatip Okullarının Sorunları ve Çözüm Önerileri” Komisyonu olmak üzere 3 komisyon oluşturulmuştu.
Çalıştay’ın kapanış oturumunda ise Prof. Dr. Nadim Macit’in başkanlığında, Prof. Dr. Nurullah Altaş, Prof. Dr. Zeki Arslantürk ve Doç. Dr. Eyüp Şimşek’in katılımıyla “Türkiye’de Din Eğitiminde Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri” konulu panel düzenlenmişti. Panelistler, hem başkanlığını yürüttükleri komisyonların raporlarını sunmuş hem de çalıştayın içeriğine dair görüşlerini dile getirmişlerdi.
İşte, ülkemizdeki din eğitimine önemli bir projeksiyon tutacağına inandığımız çalıştay neticesinde ortaya çıkan raporlar bir kitap halinde değerlendirilerek yayınladı.
Raporlarda dile getirilen husus ve önerilerin, karar vericiler tarafından dikkate alınmasını temenni ediyor, çalıştaya emek veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Ayrıca Türk Eğitim-Sen olarak, din eğitiminde yaşanan sıkıntıların çözümü noktasında her türlü çalışmayı yapacağımızın bilinmesini istiyoruz.
 
Türkiye'de Din Eğitimi Çalıştayı Kitabı İçin Tıklayınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.