ÜCRETLİ ÖĞRETMENLER TÜRK EĞİTİM-SEN'İ ZİYARET ETTİ

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLER TÜRK EĞİTİM-SEN'İ ZİYARET ETTİ

Ülkemizin çeşitli şehirlerinden gelen ücretli öğretmenlerimiz Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ı makamında ziyaret etti.

Türk Eğitim-Sen'den yapılan açıklama:

Genel Başkanımız ile görüşen heyet yaşadıkları sorunları dile getirdiler. Heyet, SGK prim günü hesaplamalarında ki yanlışlıklar nedeniyle sözleşmeli öğretmen olarak atanacak ücretli öğretmenler için yapılacak mülakata çağrılmadıklarını belirttiler. Ayrıca kontenjan adaletsizliğini ve tecrübeli ücretli öğretmenlere KPSS engeli konulmaması gerektiğini de ifade ettiler. 

Genel Başkan Talip Geylan, ücretli öğretmenlerimizin yaşadığı sorunların farkında olduklarını  ifade ederek, “Şunu söylemeliyiz ki; ücretli öğretmenlik insanlık dışı bir uygulamadır. Bakanlık girdiği ders başına ücret alan, hiçbir güvencesi, hakkı, hukuku olmayan ücretli öğretmenliği adeta bir istihdam modeli haline getirmiştir.” dedi.

Genel Başkan Talip Geylan, ziyarete gelen öğretmenlerimizin kaygılarını Bakan Ziya Selçuk’a aktaracağını belirterek, eğer iddia edilen usulsüzlükler söz konusu ise Bakanlığın bunların üzerine yoğunlaşması ve uygulamanın adaletli bir şekilde yürütülmesinin sağlaması gerektiğini söyledi. Ayrıca  bir kez daha sözleşmeli öğretmen istihdamından vazgeçilmesi gerektiğini Bakan Selçuk’a gerekçeleri ile birlikte açıklayacağını ifade etti.

Geylan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un dram yaşayan ücretli öğretmenlerimizin mağduriyetlerinin gidermesi gerektiğini belirterek, “Ücretli öğretmenlerimizin yaşadığı mağduriyet giderilmeli yüzleri güldürülmelidir.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.