VALİ YERLİKAYA YETKİSİNİ YANDAŞ SENDİKAYA MI DEVRETTİ ?

VALİ YERLİKAYA YETKİSİNİ YANDAŞ SENDİKAYA MI DEVRETTİ ?

TES Tekirdağ Şubesi, okul ve ilçe temsilcilerine yönelik bir yemek düzenledi.Toplantıdan Vali Yerlikaya'ya "VALİ YERLİKAYA YETKİSİNİ YANDAŞ SENDİKAYA MI DEVRETTİ ?"sorusu yönetildi.

 Tekirdağ Şubesi, okul ve ilçe temsilcilerine yönelik bir yemek düzenledi. Yemeğe Genel Sekreteri Musa AKKAŞ ile Genel Teşkilat Sekreteri Talip GEYLAN da katıldı.

Yemekte bir konuşma yapan Tekirdağ Şube Başkanı Muzaffer DOĞAN  şunları söyledi: “Yeni çıkan MEB yasası ile illerde idareci atama ve görevlendirme yetkisinin valilere verildiğini ifade ederek ancak pek çok üyemizden yandaş sendika temsilcilerinin Süleymanpaşa, Çorlu ve Çerkezköyde çeşitli yol ve yöntemlerle idarecileri tedirgin ettiği, kafalarına göre makam dağıttığı, sendikal baskı uyguladığı yönünde duyumlarımız artmıştır. Buradan sayın YERLİKAYA’ ya sormak istiyoruz:

 İdareci atama ve görevlendirme yetkinizi  Süleymanpaşa, Çorlu ve Çerkezköyde yandaş sendika temsilcilerine mi devrettiniz ?

           Yeni Meb Yasası İdarecileri Tedirgin Etmektedir

Bilindiği gibi Milli Eğitim Temel Kanununda yapılan son değişiklikten sonra 13 Haziran 2014 günü bütün idarecilerin kadrolarının düşülerek sonrasında görevlendirmeler yapılacak olmasını, idareciler arasında büyük bir tedirginliğe neden olduğu, bu kanunla hükümet bütün mühtesep hakları yok etmiş ve devletin idarecisi yerine hükümetin kölesi mantığını hayata geçirmiştir. Bu durum kabul edilebilir bir durum değildir. Ana muhalefet partisinin konuyu anayasa mahkemesine götürmesi ise konu ile ilgi sevindirici bir husustur. Ayrıca anayasa mahkemesine bireysel başvuru hakkımızda vardır. O yolu da sonuna kadar kullanacağız.

        Paralel Yapı Tekirdağ’ da Hortladı

İşte böyle belirsiz bir zamanda sendikal hayatları boyunca yalnızca tehdit, şantaj ve güce sırtını dayama dışında  kamu çalışanları için kıllarını bile kıpırdatmayan bu sözde sendikanın bu durumu  fırsat bilerek bulanık suda balık avlamaya çalışmaktadır. Bazen açık bazen ima yoluyla idarecileri tehdit etmekte, sendikal değişikliğe zorlamaktadır. Sendikal devşirmeler karşılığında rüşvet olarak çeşitli makamları dağıtmaya çalıştıklarını üzülerek takip etmekteyiz. Bu görüntü devlet içinde devlet olarak şikayet edilen yapı paralel devlete tıpatıp uymaktadır. Paralel devlet Tekirdağ’ da hortladı diyebiliriz.  Paralel devletin bu insan onurunu ayaklar altına alan hak, adalet, şeffaflık, liyakat ilkelerini alt üst eden bu anlayışına seyirci kalmayacağız. Sayın DOĞAN “ Bu yolla sendikal hakların kullanılmasının engellendiğini, bir kimseye karşı bir sendikaya üye olmaya veya olmamaya, sendikanın faaliyetlerine katılmaya veya katılmamaya, sendikadan veya sendika yönetimindeki görevinden ayrılmaya zorlamak amacıyla, cebir veya tehdit kullanan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Cebir veya tehdit kullanılarak ya da hukuka aykırı başka bir davranışla bir sendikanın faaliyetlerinin engellenmesi halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası olmasına rağmen kanun hukuk tanımayanlar şantaj ve tehditlerine devam etmektedir. “ diye belirtti.

Buradan tüm eğitimcilere sesleniyorum; şantaj, tehdit, ahlaksız tekliflerle karşılaşan bütün eğitimciler bizi bilgilendirdiği takdirde kendilerine her türlü hukuki yardım yapılacaktır. Tekirdağ milli eğitimi paralel bir saldırısının tehdidi altındadır. Eğitimciler bu niyetle kapılarına gelenlerin insani onuru, haysiyet, şeref, dürüstlük adına yüzlerine tükürmeli ve onları kovmalıdır. Bize ulaşan ihbarlarla ilgili olarak cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunmak için her türlü hukuki yardımı yapacağız “ dedi.

        Sayın Vali bu iddialara cevap verecek mi ? acaba merak ediyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.