YALÇIN, MİLAT ARACILIĞIYLA HÜKÜMETE SESLENDİ

YALÇIN, MİLAT ARACILIĞIYLA HÜKÜMETE SESLENDİ

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Yeni Anayasa çağrısı yaptı. Yalçın, “Başından beri tam destek verdiğimiz çözüm sürecini başarıyla tamamlayarak, bu süreci demokratik, özgürlükçü, sivil yeni bir anayasa ile taçlandırmamız lazım. Ülkenin de ümmetinde geleceğinde bu tarihsel reformlara bağlı olduğunu asla unutmayalım” dedi.

 Milat Gazetesine konuşan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Yeni Anayasa çağrısı yaptı. Yalçın, “Başından beri tam destek verdiğimiz çözüm sürecini başarıyla tamamlayarak, bu süreci demokratik, özgürlükçü, sivil yeni bir anayasa ile taçlandırmamız lazım. Ülkenin de ümmetinde geleceğinde bu tarihsel reformlara bağlı olduğunu asla unutmayalım” dedi.

Türkiye’nin en büyük emek hareketi olarak,  2002-2015 dönemini kapsayan süreçte demokratikleşme, insan hakları ve hukuk alanında gerçekleşen sessiz devrimlerde aktif sorumluluk aldıklarını ifade eden Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Reformların toplumla buluşturulması ve anlatılması sürecinde etkin ve etkili rol aldık. Özellikle yasakların kalkması noktasındaki sivil itaatsizlik eylemlerimizle (kılık kıyafet eylemi) tarihi yasağı tarih yaptık ve tarih yazdık. 4/B'li sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi, ek ödeme eylemi, 28 Şubat mağdurlarının göreve iadesi gibi birçok konuda önemli başarılılara ve kazanımlara imza attık. 12 yılda 7 darbe girişimi yaşandı ve bunların çoğunluğunda dalgakıran olduk. Ortak akıl mitingleriyle başlayan, sağlam irade kampanyalarıyla süren darbe ve vesayetlere karşı kararlılıkla mücadele ettik. Taksim Gezi Parkı olayları, 17-25 Aralık darbe girişimi, 6-8 Ekim Kobani ayaklanması gibi küresel operasyonlarda dik durduk, emperyalistlerin oyunlarını ve düzenlerini bozduk. Mazlumların sözcüsü olma, mazlumlara yönelik dayanışma ve yardımlaşma faaliyetlerine öncülük ettik, merhamet diplomasisinde liderlik yaptık. Vesayetin bitişiyle birlikte kadim medeniyetin ve yeniden büyük Türkiye’nin inşa sürecine başladık, bu süreçte aktif sorumluluk aldık. Başından beri tam destek verdiğimiz çözüm sürecini başarıyla tamamlayarak, bu süreci demokratik, özgürlükçü, sivil yeni bir anayasa ile taçlandırmamız lazım. Ülkenin de ümmetinde geleceğinde bu tarihsel reformlara bağlı olduğunu asla unutmayalım” dedi.

NASIL BİR ANAYASA?

Yalçın sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Demokratik, sivil ve özgürlükçü yeni anayasa yapım sürecinin uzamasının hem ülkemiz hem de milletimiz açısından ekonomik, siyasi ve toplumsal ağır sonuçları olacaktır. Çerçevesini temel insan hak ve özgürlüklerinin çizdiği, ideolojik ön kabullerden arındırılmış, en geniş toplumsal uzlaşıyı temsil edecek ve bireyin devlete karşı özgürlüklerinin genişletilmesini sağlayacak yeni bir anayasa yazılmalıdır.”

Öte yandan Yalçın, HAK-İŞ ve MEMUR-SEN’in Konya’da kutlayacağı 1 Mayıs kutlamalarına Milat aracılığıyla bütün vatandaşları davet etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.