Yalçın: Sendikacılığa yeni bir anlam kattık

Yalçın: Sendikacılığa yeni bir anlam kattık

Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Sendikacılığa yeni bir anlam kattık" dedi.

 Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Eğitim Bir-Sen Kayseri Şubesi tarafından düzenlenen Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'na katıldı. Burada sendika üyelerine seslenen Yalçın, sendikacılığa yeni bir boyut getirmek için Eğitim Bir-Sen'in kurulduğunu söyledi. Yalçın, "Eğitim Bir-Sen'i yola koyarken, ilk tohumu atarken sendikacılığa yeni bir boyut getirmek, Türkiye'de ki mevcut sendikal ezbere iyi bir format atmak niyetiyle yola çıkmıştık ve yola çıkışımızdan geldiğimiz noktaya kadar Türkiye'de aynı iddiayı ve ısrarı devam ettirerek geldik. Türkiye'de ki mevcut sendikalara niye kurulduğumuz altını her defasında çizdik. Esnafı camı ile kaldırımın taşı ile sorunu olan ya köhne bir zihniyetin sopası ya korsan gemilerin limanı yasa kutsal devletin metoforunun ileri karakolu olarak nitelendirilen sendikacılığı insan odaklı bir sendikacılığı dönüştürmek, merkeze insanı yerleştirmek, Türkiye'de emek ve ekmek kavgasına yeni anlam katmak için yola çıktık. Sendikacılığı kavga zemininden çıkarmak için ilk adımı attık. Türkiye'de sendikacılık kavga zemininde yapılıyordu. Sendikacılığı yeniden adlandırıp yeniden formatladığımızda sendikacılıktaki temel rehberimiz kedi inançlarımızdı" ifadelerini kullandı.

Yalçın, "Bizim sendikacılığımızı bir başka sendika diye ortada dolanan çakma yapılarla kıyaslayarak, bizi onlarla ölçerek bize anlam biçenler öncelikle bizi yanlış yerlerle kıyaslayarak yanlış yaptıklarını önceden bilmeleri gerekir. Çünkü biz sendikacılığı farklı anlamlandırıyor ve sendikacılığa farklı bir mana katıyoruz. Sendikacılığın, Türkiye'de erdemli bir şekilde inşa etmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.